Κινητά: Πώς θα εμποδίσεις το smartphone σου από το να ακούει τι λες

Κινητά: Πώς θα εμποδίσεις το smartphone σου από το να ακούει τι λες

Κινητά: Πώς θα εμποδίσεις το smartphone σου από το να ακούει τι λες

||

Μπορούν τα κινητά μας να ακούνε τι λέμε, χωρίς αυτό να γίνεται εν γνώσει μας;

 Και όμως, μπορούν, εφόσον είναι «έξυπνα».

Τα σύγχρονα smartphone μπορούν να ακούσουν τους ιδιοκτήτες τους χωρίς να το γνωρίζουν και, πολλές φορές, αυτοί τους το έχουν επιτρέψει ακούσια, όπως υποστηρίζει ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών, Σεργκέι Βακούλιν, σε συνέντευξή του στο Sputnik.

Ορισμένες εφαρμογές, που είναι εγκατεστημένες σε smartphone, μπορούν να εγγράψουν φωνητικά δεδομένα για μελλοντική ανάλυση και μεταφορά σε τρίτους. Οι διαφημιστικές υπηρεσίες ενδιαφέρονται κυρίως για τη λήψη αυτών των πληροφοριών, δήλωσε ο Βακούλιν, τονίζοντας ότι μια εφαρμογή μπορεί να «κατασκοπεύσει» τον ιδιοκτήτη του κινητού, για να πουλήσει τα δεδομένα του.

«Όχι μόνο για τη συλλογή, αλλά συγκεκριμένα για την πώληση (δεδομένων). Συχνά, συμβαίνει κάποιος να πάρει ένα δάνειο από μια τράπεζα και να λάβει αμέσως μια κλήση από μια άλλη τράπεζα που προσφέρει ένα άλλο δάνειο. Η πώληση δεδομένων είναι πολύ συνηθισμένη», σχολιάζει ο ειδικός.

Όπως λέει ο Βακούλιν, ο ιδιοκτήτης δίνει πρόσβαση στο μικρόφωνό του, όταν εγκαθιστά ορισμένες εφαρμογές στο κινητό.

Το μικρόφωνο μπορεί στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης και το smartphone μπορεί να σας «ακούσει», ακόμα και όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη.

Για την προστασία από την υποκλοπή, ο ειδικός συνέστησε να περιοριστεί ο αριθμός των εφαρμογών με πρόσβαση στο μικρόφωνο.

Παράλληλα, για σημαντικές σας συζητήσεις ο Βακούλιν συμβουλεύει να αγοράσετε ένα απλούστερο τηλέφωνο, που δεν μπορεί να συνδεθεί σε σύγχρονα δίκτυα επικοινωνίας.

Και αυτό, γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να υπάρξει υποκλοπή σε τέτοιου τύπου κινητά, από τη στιγμή που δεν συνδέονται με 4G ή άλλα δίκτυα

in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Με το Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης ΤΑΠ-ΔΦ-ΔΤ, θα δημιουργηθεί ένας κόμβος μέσω του οποίου θα γίνεται η διαχείριση των δεδομένων, χωρίς ενδιάμεσα συστήματα είπε ο Δ. Παπαστεργίου. Επίσης, αλλάζουν τα…

«Με επικοινωνιακά τρικ μιας ανεπαρκέστατης διοίκησης δεν λύνονται τα προβλήματα του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.Το ψέμα έχει γίνει πρώτη φύση της κα Τσεβά και καταβαραθρώνει καθημερινά τον δήμο μας.Τα πράγματα είναι απλά.…

Η Δήμητρα Τσεβά τολμά να μιλήσει για «φθηνή αντιπολίτευση». Μέσα στο θυμό της παραγνωρίζει ότι τόσο εκείνη, όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Ζαφειρόπουλος, δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις…