ΚΕΔΕ: Παρέμβαση υπέρ Δήμων χωρίς Κοινωφελείς Επιχειρήσεις

ΚΕΔΕ: Παρέμβαση υπέρ Δήμων χωρίς Κοινωφελείς Επιχειρήσεις

ΚΕΔΕ: Παρέμβαση υπέρ Δήμων χωρίς Κοινωφελείς Επιχειρήσεις

Κεδε

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα αιτηθεί να συμπεριληφθούν και οι Δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις στο πλήρως επιδοτούμενο πρόγραμμα προεργασίας για ανέργους νέους, ηλικίας έως 29 ετών, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί.

Οι πληροφορίες θέλουν ως δικαιούχους φορείς τους συγκεκριμένου προγράμματος μόνο τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των δήμων, που όμως λίγες εξαιρέθηκαν από τις διατάξεις του Ν. 5056/23 (ΦΕΚ 163/06-10-2023 τ. Α ́), και οι περισσότερες έπαυσαν τις εργασίες τους.

Εφόσον οι πληροφορίες ευσταθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που προετοιμάζεται, η έκταση εφαρμογής του θα είναι περιορισμένη αφού θα αφορά μόνο σε Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων και το κοινωνικό αντίκτυπο μικρό.

Η ΚΕΔΕ θα αιτηθεί σύμφωνα με πληροφορίες, να αρθούν οι περιορισμοί συμμετοχής στο πρόγραμμα και να μπορούν ως δικαιούχοι να είναι και οι δήμοι που δεν διαθέτουν κοινωφελείς επιχειρήσεις. Άλλωστε οι ελλείψεις σε προσωπικό στους δήμους είναι πολλές. Η συνταξιοδότηση εργαζομένων αλλά και η κινητικότητα σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αφήσει τους δήμους με πολλά κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.

Με αποτέλεσμα οι δήμοι να αδυνατούν να προσφέρουν στους δημότες τις υπηρεσίες που επιθυμούν και να δημιουργούνται προβλήματα.

Πηγή ingr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…