
Καταγγελία Στασινού: Ζήτησαν μίζα σε Πολεοδομία Δήμου
Μια σοβαρή καταγγελία έρχεται στο φως από τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργο Στασινό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, ο κ. Στασινός αποκάλυψε ότι δέχθηκε αίτημα για δωροδοκία κατά τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας για κτίριο του ΤΕΕ.
Η σοκαριστική αποκάλυψη
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Green deal» που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος, ο Στασινός ανέφερε ότι μια γυναίκα, διευθύντρια της πολεοδομίας, του ζήτησε το ποσό των 50.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει με την έκδοση της άδειας. Η δήλωση αυτή προκαλεί αναστάτωση, καθώς αν ισχύει, αποκαλύπτει μια ανησυχητική πλευρά της δημόσιας διοίκησης.
Αδιανόητο θράσος
Η συγκεκριμένη καταγγελία, αν επιβεβαιωθεί, αποδεικνύει το θράσος που μπορεί να επιδείξει κάποιος που εμπλέκεται σε τέτοιες πρακτικές. Είναι πραγματικά αδιανόητο να ζητάς μίζα ακόμα και από τον πρόεδρο του ΤΕΕ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων των μηχανικών και την τήρηση της νομιμότητας στον τομέα των κατασκευών.
Σημαντικές συνέπειες
Η καταγγελία αυτή δεν είναι μόνο μια προσωπική υπόθεση του Γιώργου Στασινού. Αν επαληθευτεί, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την εικόνα της δημόσιας διοίκησης και την εμπιστοσύνη των πολιτών στις κρατικές υπηρεσίες. Η διαφθορά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, και τέτοιες αποκαλύψεις ενδέχεται να εντείνουν τις πιέσεις για μεταρρυθμίσεις και καλύτερους ελέγχους.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ αναμένεται να προχωρήσει σε επίσημες ενέργειες για να διερευνηθεί η υπόθεση, με την ελπίδα ότι θα αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Η κοινωνία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από αυτή την υπόθεση, που αναδεικνύει την ανάγκη για διαφάνεια και ηθική στην δημόσια διοίκηση.














