Καναδάς: Κλειστό το μεγαλύτερο φυσικό παγοδρόμιο

Καναδάς: Κλειστό το μεγαλύτερο φυσικό παγοδρόμιο

Καναδάς: Κλειστό το μεγαλύτερο φυσικό παγοδρόμιο

Καναδάς: Κλειστό το μεγαλύτερο φυσικό παγοδρόμιο – Το γνωστό Rideau Canal Skateway του Καναδά, το μεγαλύτερο φυσικό παγοδρόμιο στον κόσμο, δεν θα ανοίξει αυτή τη σεζόν για πρώτη φορά, λόγω της έλλειψης πάγου, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρία που το διαχειρίζεται, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στην κλιματική αλλαγή.

Το κανάλι παγοδρομιών Rideau Canal Skateway, μήκους 7,8 χιλιομέτρων, άνοιξε για πρώτη φορά πριν από 50 και πλέον χρόνια και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στην πρωτεύουσα του Καναδά, την Οτάβα. Προσελκύει τους λάτρεις του πατινάζ κατά τη διάρκεια των συνήθως παγωμένων χειμώνων του Καναδά.

παγοδρόμιο

Κλιματική αλλαγή και ήπιοι χειμώνες
Η Εθνική Επιτροπή Πρωτεύουσας (NCC), που συντηρεί και διαχειρίζεται το φυσικό παγοδρόμιο, ανέφερε ότι παρότι αξιολογούσε και ετοιμαζόταν για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, οι προσπάθειές της να ανοίξει το κανάλι για αυτή τη σεζόν «έφθασαν στο τέλος τους».

«Η χρονιά αυτή μας δίδαξε πολλά για τις επιπτώσεις των ηπιότερων χειμώνων στο Skateway», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της η επιτροπή.

Η NCC είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα ανοίξει το παγοδρόμιο μόνο εάν το πάχος του πάγου ήταν τουλάχιστον 30 εκατοστά, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν 10-14 διαδοχικές ημέρες με θερμοκρασίες από μείον 20 έως μείον 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Οτάβα, η μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο ήταν -5,9 βαθμοί Κελσίου, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών προβλέψεων Weather Network. Οι θερμοκρασίες φέτος επηρεάζονται από το φαινόμενο La Niña, ενώ λόγω της κλιματικής αλλαγής είναι πιθανότερο οι χειμώνες να είναι πιο ήπιοι συγκριτικά με πριν από μερικές δεκαετίες, δήλωσε ο Ντάγκ Γκίλαμ, διευθυντής του κέντρου προβλέψεων στο Weather Network.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…