
Αίθριος καιρός με καλοκαιρινές θερμοκρασίες
Σήμερα, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Σε πολλές περιοχές, οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν καλοκαίρι, καθώς το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Στις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της δυτικής Κρήτης. Στο Ιόνιο, θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το βράδυ και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ορατότητα και άνεμοι
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη σε ορισμένες περιοχές του Ιονίου και στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά και από βόρειες στα ανατολικά, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει σημαντική μεταβολή, με τις περισσότερες περιοχές να φτάνουν τους 28 με 30 βαθμούς, ενώ τοπικά στα ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 31 με 32 βαθμούς. Στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση καιρού ανά περιοχή
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Ωστόσο, από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και το μεσημέρι στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, με πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Μακεδονία. Στις πρωινές ώρες, υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, φτάνοντας τους 28 με 30 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 31 βαθμούς. Στις Σποράδες και τις Κυκλάδες, οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη θα φτάσουν τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι αρχικά σχεδόν αίθριος, αλλά από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη οι νεφώσεις θα αυξηθούν, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων.