
Συνεχιζόμενη κακοκαιρία στην Ελλάδα
Σήμερα, Παρασκευή 3/10, η Ελλάδα βρίσκεται υπό την επήρεια κακοκαιρίας, με τις καιρικές συνθήκες να είναι άστατες. Η θερμοκρασία έχει σημειώσει σημαντική πτώση, ενώ βροχές και καταιγίδες πλήττουν πολλές περιοχές, με χιόνια να έχουν ήδη πέσει στα ορεινά. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Προβλέψεις καιρικών φαινομένων
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, οι ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν την ανατολική νησιωτική χώρα από το πρωί. Ιδιαίτερα, η Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, καθώς και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται να δεχτούν τα πιο έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, οι καταιγίδες θα είναι επίσης ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-16 βαθμούς στη Μακεδονία, 18-20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τοπικά 22 στα ανατολικά τμήματα, φτάνοντας μέχρι 24-25 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο.
Κατανομή καιρικών φαινομένων ανά περιοχή
Στην Αττική, οι καιρικές συνθήκες θα είναι πιο ήπιες με παροδικές νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές, με θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 15 έως 22 βαθμούς. Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες, με θερμοκρασίες από 8 έως 14 βαθμούς. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία και τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων, ενώ οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να πλήττουν τις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Σημαντικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στα Δωδεκάνησα, ειδικά στην περιοχή του Καστελλόριζου, έως το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές βορειοδυτικές κατευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να σημειώνει πτώση, με τη Μακεδονία να μην ξεπερνά τους 15-17 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς Κελσίου.