
Ισχυρή ψυχρή εισβολή φέρνει τσουχτερό κρύο και χιόνια στην Αττική
Με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να πλησιάζει, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για μια ισχυρή ψυχρή εισβολή που θα φέρει τσουχτερό κρύο και χιόνια στην Αττική. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η αλλαγή του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα.
Προβλέψεις για βροχές και χιόνια
Από το απόγευμα της Τρίτης 30 Δεκεμβρίου, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν περιοχές του Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Κυκλάδων, καθώς και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρες, οι βροχές θα επεκταθούν και σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, του Βορείου Αιγαίου και της Μακεδονίας.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου, αναμένεται δραστική πτώση της θερμοκρασίας, που θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις θερμοκρασίες της Τρίτης. Αυτή η αλλαγή θα γίνει αισθητή κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
Χιονοπτώσεις και ανέμους
Στην Τετάρτη, οι τοπικές βροχές θα συνεχιστούν στα πεδινά της ανατολικής και νότιας Ελλάδας, ενώ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Ωστόσο, είναι πιθανό να δούμε χιόνια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και τις πρώτες πρωινές της Πέμπτης, οι χιονοπτώσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν και πεδινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το Βόρειο Αιγαίο και την Ανατολική Στερεά.
Οι άνεμοι, αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ, θα στραφούν σε βόρειους με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ τις βραδινές ώρες της Τρίτης και τις πρώτες ώρες της Τετάρτης.
Προβλέψεις για την Πρωτοχρονιά
Την Πρωτοχρονιά, τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στο Αιγαίο και στην Κρήτη, όπου αναμένονται βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά, μέχρι το τέλος της ημέρας, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.
Η μεταβολή του καιρού αναμένεται να είναι έντονη από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης έως τις πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς, με μια σημαντική πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη.














