
Η Μπαρτσελόνα επικράτησε του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ
Η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο Telekom Center Athens, καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά του Παναθηναϊκού και να αποσπάσει τη νίκη με σκορ 96-103. Αυτή η νίκη σηματοδοτεί την πρώτη της φετινή επιτυχία στη Euroleague, ενώ οι «πράσινοι» υπέστησαν την πρώτη τους ήττα της σεζόν, και μάλιστα στο σπίτι τους.
Αδυναμίες του Παναθηναϊκού
Η αστοχία από τα 6,75 (8/21), η απώλεια της μάχης των ριμπάουντ, τα 12 λάθη και οι αδυναμίες στην περιφερειακή άμυνα δεν καλύφθηκαν, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να ηττηθεί από τους Καταλανούς, οι οποίοι είχαν 16/33 τρίποντα στο ΟΑΚΑ. Παρά την εξαιρετική βραδιά του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος σημείωσε 27 πόντους, η ομάδα του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και να ανατρέψει την κατάσταση.
Η εξέλιξη του αγώνα
Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να είναι σε κακή κατάσταση από την αρχή του αγώνα, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 0-11 μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη. Οι διορθωτικές κινήσεις του προπονητή Αταμάν έφεραν προσωρινά αποτελέσματα, αλλά η ομάδα δεν μπόρεσε να διατηρήσει τη διάρκεια στην επίθεση και την άμυνα. Στην τέταρτη περίοδο, το σερί 0-9 της Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε καταδικαστικό, με τον Παναθηναϊκό να υποχωρεί στο -15 (69-84). Παρά τις προσπάθειές τους, η άμυνα δεν ανταγωνίστηκε επαρκώς, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η ανατροπή.
Εκτός από τον Ερνανγκόμεθ, ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε και στον Κώστα Σλούκα, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 18 πόντους και 11 ασίστ. Ωστόσο, η απόδοση άλλων παικτών, όπως του Τι Τζέι Σορτς, του Νίκου Ρογκαβόπουλου και του Ρισόν Χολμς, ήταν απογοητευτική, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορέσει να βρει την απαιτούμενη υποστήριξη.
Από την πλευρά της Μπαρτσελόνα, ο Γουίλ Κλάιμπερν ξεχώρισε με 23 πόντους και 4/5 τρίποντα, ενώ σημαντική συμβολή είχαν και οι Τόκο Σενγκέλια (17 πόντοι) και Νίκολας Λαπροβίτολα (15 πόντοι). Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν 17-26, 45-51, 69-75, 96-103, με την Μπαρτσελόνα να διατηρεί το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.