Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή – «Ο θεός να σας ευλογεί» είπε ο Ιερώνυμος

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή – «Ο θεός να σας ευλογεί» είπε ο Ιερώνυμος

Σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, έφτασε στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μια συνάντηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και των αμερικανικών αρχών.

Συζητήσεις για ανθρωπιστικά θέματα

Η συνάντηση αναμένεται να καλύψει ποικιλία θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο ανθρωπιστικά ζητήματα και τη συνεργασία της Εκκλησίας με την πρεσβεία. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά την υποδοχή της Κίμπερλι Γκιλφόιλ, της ευχήθηκε «Ο θεός να σας ευλογεί», ενώ οι δύο τους αντάλλαξαν χειραψίες και ευχές.

Η επίσκεψη της πρέσβειρας στην Ελλάδα

Αυτή η συνάντηση αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της πρέσβειρας στην Ελλάδα, η οποία έχει ήδη τιμήσει την τοπική κουλτούρα με συμμετοχές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και νυχτερινές εκδηλώσεις. Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, που ανέλαβε τα καθήκοντά της στις αρχές του μήνα, έχει πραγματοποιήσει σειρά επίσημων συναντήσεων, δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον της για την προώθηση των διμερών σχέσεων.

Σημαντική η συνεργασία Εκκλησίας και πρεσβείας

Η συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κρίσιμη, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την κοινωνία και την ανθρωπιστική βοήθεια. Με φόντο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, η συνάντηση αυτή έρχεται να ενισχύσει την αλληλεγγύη και την υποστήριξη μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr