Η ευγνωμοσύνη του Ζελένσκι προς την Ελλάδα μετά την ενεργειακή συμφωνία

Η ευγνωμοσύνη του Ζελένσκι προς την Ελλάδα μετά την ενεργειακή συμφωνία

Με μια ανάρτηση στα social media, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αμέσως μετά την υπογραφή της ενεργειακής συμφωνίας. “Είμαι ευγνώμον προς τον Πρωθυπουργό, την ομάδα του, τις εταιρείες και όλους όσους συμβάλλουν στην επίτευξη τέτοιων συμφωνιών και στην εφαρμογή τους. Ευχαριστώ, Ελλάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημαντική στήριξη από την Ελλάδα

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής πλήρους κλίμακας εισβολής, η Ελλάδα έχει σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας, συνεργαζόμενη με την Ευρώπη και άλλους εταίρους για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν την ειρηνική επίλυση της κρίσης. “Εκτιμούμε πραγματικά την υποστήριξή σας και τη δέσμευσή σας. Σήμερα, έχουμε μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με φυσικό αέριο”, υπογράμμισε.

Η νέα ενεργειακή συμφωνία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπεγράφη μια επιστολή προθέσεων σχετικά με τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με φυσικό αέριο για την χειμερινή περίοδο. “Τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία, οι εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου και οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί μας έχουν γίνει στόχοι πυραύλων και drones”, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι συμφωνίες με την Ελλάδα αποτελούν κρίσιμο κομμάτι ενός ευρύτερου ενεργειακού πακέτου που έχει ετοιμαστεί για τον χειμώνα.

“Οι παραδόσεις φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν ήδη από τον Ιανουάριο και εκτός από τη συμφωνία για άμεσο εφοδιασμό, υπάρχουν και μακροπρόθεσμες συμφωνίες που θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα της ενεργειακής τροφοδοσίας της Ουκρανίας”, κατέληξε ο Ζελένσκι, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η συνεργασία αυτή θα συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας του.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr