Η εξασφάλιση από την Περιφέρεια Αττικής της χρηματοδότησης με 365 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου

Η εξασφάλιση από την Περιφέρεια Αττικής της χρηματοδότησης με 365 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου

Η εξασφάλιση από την Περιφέρεια Αττικής της χρηματοδότησης με 365 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου

Η εξασφάλιση από την Περιφέρεια Αττικής της χρηματοδότησης με 365 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου, στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τους δημάρχους Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου
Γ. Πατούλης: «Για πρώτη φορά Περιφέρεια της χώρας επιτυγχάνει να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για το μεγαλύτερο έργο πράσινης ανάπλασης»
Στις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν από την Περιφέρεια Αττικής, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την υπογραφή της απόφασης ένταξης για το έργο της «Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» συνολικού προϋπολογισμού 365,4 εκ.€, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους Καλλιθέας Δ. Κάρναβο και Μοσχάτου Ταύρου Α. Ευθυμίου, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλου.
Όπως επισήμανε η θετική αυτή έκβαση, σηματοδοτεί την οριστική υλοποίηση ενός μεγάλου έργου και ταυτόχρονα εξασφαλίζει την επιστροφή 110 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν από την Περιφέρεια για αναπτυξιακά έργα και υποδομές και στους 66 δήμους της Αττικής. O κ. Πατούλης στη συνέχεια αναφερόμενος στο έργο τόνισε ότι το έργο αποτελεί «σημαία», όχι μόνον για την Αττική, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθόσον θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus (NEB) δηλαδή την Βιωσιμότητα, την Αισθητική και τη Συμπερίληψη. Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε επίσης ότι «οι πολίτες της Αττικής και οι κάτοικοι των Δήμων της ευρύτερης περιοχής θα χαίρονται, ένα τεράστιας σημασίας Μητροπολιτικό έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους και θα δώσει μεγαλύτερη αξία στις περιουσίες τους».
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Καλλιθέας Δ. Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου Μ. Αντωνάκος και η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλλιθέας Φ. Παπαγιάννη.
Οι Δήμαρχοι και τα στελέχη των δήμων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την σημαντική αυτή εξέλιξη και ευχαρίστησαν την Περιφέρεια και προσωπικά τον Γ. Πατούλη για τις προσπάθειες που κατέβαλαν. Στο πλαίσιο της συζήτησης οι δήμαρχοι ζήτησαν περαιτέρω πληροφορίες για επιμέρους θέματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης του έργου. Επιπλέον επισημάνθηκε ότι τα στελέχη της Περιφέρειας θα προχωρήσουν σε πλήρη ενημέρωση καθώς προγραμματίζονται workshops με τους όμορους δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις και επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
Σήμερα είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και τον Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα του κ. Θεοδωρόπουλου για να συζητήσουμε την πορεία ολοκλήρωσης του εμβληματικού έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, μετά την πολύ θετική εξέλιξη της διασφάλισης από την Περιφέρεια, των 365 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους. Διασφαλίστηκε δηλαδή η χρηματοδότηση της Ά φάσης του έργου και συγχρόνως η πλήρης χρηματοδότηση της β φάσης, ύψους 265 εκ. ευρώ. Έτσι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση η οποία αναμένεται να γίνει στους επόμενους μήνες. Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών και δουλειάς από όλα τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας, τα οποία θέλω να ευχαριστήσω θερμά. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία όλων, αλλά χωρίς χρήματα δεν μπορεί να γίνει κανένα έργο και κανένας δεν μπορούσε να εξασφαλίσει αυτά τα χρήματα από ίδιους πόρους. Εμείς, με εργώδη διαδικασία, συμμετέχοντας σε όλες τις διαδικασίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα συναρμόδια υπουργεία, τα καταφέραμε και πλέον είμαστε σε θέση να πούμε, ότι αυτό το έργο θα γίνει πραγματικότητα. Παράλληλα επιστρέφουν στους πόρους της Περιφέρειας 110 εκ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν προς όφελος των πολιτών των Δήμων της Αττικής. Πρόκειται για το σημαντικότερο έργο της Αττικής και της χώρας μας, το οποίο θα απολαύσουν οι πολίτες αλλά και οι επόμενες γενιές. Ένα από τα εμβληματικότερα πάρκα της Ευρώπης το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα bauhaus και θα είναι το πρώτο που θα δημοπρατηθεί για το 2023 .Καλή μας επιτυχία, καλή δύναμη σε όλους.
Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος
Σήμερα συζητήσαμε το ζήτημα της ένταξης της χρηματοδότησης του έργου της Β’ φάσης ανάπλασης του φαληρικού όρμου με τον Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη και τον συνάδελφο τον δήμαρχο Μοσχάτου -Ταύρου τον Αντρέα Ευθυμίου. Η ένταξη της χρηματοδότησης της Β’ φάσης είναι μία σημαντική εξέλιξη που περίμεναν καιρό οι συμπολίτες μας. Θέσαμε στον περιφερειάρχη μια σειρά από ζήτημα, ενώ είναι προφανές, ότι το μεγαλύτερο ζήτημα και η μεγαλύτερη αγωνία όλων μας είναι η όσο το δυνατόν έγκαιρη δημοπράτηση του έργου.
Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Α. Ευθυμίου
Στη σημερινή πολύ θετική συνάντηση, είχαμε μία ενημέρωση τόσο από τον κύριο Περιφερειάρχη όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Για μας είναι ένα έργο που έπρεπε να έχει τελειώσει χθες. Είναι ένα υπερτοπικό έργο που αφορά όλη την Αττική. Πιστεύουμε σε ένα δημόσιο υπερτοπικό πόλο ψυχαγωγίας, αναψυχής, πολιτισμού. Αυτό που θέλουμε είναι να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο.
Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα κ. Θεοδωρόπουλος
Η σημερινή συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη είναι έμπρακτη απόδειξη ότι οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού βρίσκονται σε άμεση συνεργασία. Υποδεχθήκαμε σήμερα τον δήμαρχο Καλλιθέας κ. Κάρναβο και τον δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου τον κ. Ευθυμίου, για να τους ενημερώσουμε για το σημαντικό επίτευγμα όλων των συναρμόδιων φορέων να εξασφαλιστούν 365 εκατομμύρια ευρώ. Με πρωτοβουλίες και ενέργειες της Περιφέρειας όχι μόνο εξασφαλίζονται τα 255 εκατομμύρια δημοπράτησης της δεύτερης φάσης, αλλά επιστρέφονται και τα 110 εκατομμύρια της πρώτης φάσης, τα οποία θα διαχυθούν σε έργα στους 66 δήμους της Αττικής. Οι τιτάνιες και άοκνες προσπάθειες του Περιφερειάρχη και όλων των συνεμπλεκομένων έφεραν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Τους επόμενους μήνες θα δημοπρατηθεί η δεύτερη φάση γιατί είναι επ΄ωφελεία των πολιτών και των δημοτών όχι μόνο των δύο δήμων, αλλά των 66 θα έλεγα δήμων της Αττικής. Είναι ένα υπερτοπικό και εμβληματικό πάρκο το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στα μεγάλα έργα στα Bauhouse. Το έργο αυτό θα το καρπωθούν, όχι μόνο οι τωρινοί πολίτες αλλά και οι επόμενες γενιές.

Δείτε σχετικό Βίντεο: https://youtu.be/GBT0KdzUIos

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…