Η ΕΕ στο Δήμο Φυλής: Τοπική Κοινωνία και Ενσωμάτωση – Αντιμετώπιση αποκλίνουσας συμπεριφοράς νέων

Η ΕΕ στο Δήμο Φυλής: Τοπική Κοινωνία και Ενσωμάτωση – Αντιμετώπιση αποκλίνουσας συμπεριφοράς νέων

Η ΕΕ στο Δήμο Φυλής: Τοπική Κοινωνία και Ενσωμάτωση – Αντιμετώπιση αποκλίνουσας συμπεριφοράς νέων

Με αφορμή τις επερχόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής και ο Δήμος Φυλής συνδιοργανώνουν συμμετοχικό σεμινάριο με τίτλο:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Δήμο Φυλής:

Τοπική Κοινωνία και Ενσωμάτωση – Αντιμετώπιση αποκλίνουσας συμπεριφοράς νέων

Οι Δημότες του Δήμου Φυλής θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της τοπικής κοινωνίας και ενσωμάτωσης και στην αντιμετώπιση αποκλίνουσας συμπεριφοράς των νέων, να καταθέσουν τις ιδέες τους για τα βήματα που πρέπει να γίνουν, να ακούσουν τις απόψεις των συμπολιτών τους, αλλά και να προετοιμαστούν για να ψηφίσουν στις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024.

Χαιρετισμός:

Χρήστος Παππούς, Δήμαρχος Φυλής, Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Τοπικής Αυτοδιοίκησης BELC

Αργύρης Αργυρόπουλος, Γενικός Γραμματέας, Δήμος Φυλής

Ομιλητές:

Τριαντάφυλλος Καρατράντος, Κύριος Ερευνητής, ΕΛΙΑΜΕΠ, Ριζοσπαστικοποίηση, Τρομοκρατία, Μοντέλα Αστυνόμευσης, Ασφάλεια και Εξωτερική Πολιτική

Μαρία Ρώτα, Συστημική Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια

Συντονίστρια:

Ανδριάνα ΜαγγανιάΔημοσιογράφος

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 08 Μαρτίου 2024 και ώρα 10:00-12:30, στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων (Πλατεία Ηρώων, Άνω Λιόσια, 13341, Αττική).

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε πατώντας εδώ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Πέμπτη 07 Μαρτίου 2024

Λίγα λόγια για τη δομή της δράσης:

Ο διάλογος θα διεξαχθεί με τη μορφή του συμμετοχικού εργαστηρίου (participatory workshop). Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες/ουσες είναι και οι καλεσμένοι! Οι συμμετέχοντες/ουσες θα συζητήσουν σε ομάδες επιμέρους θεματικές για το πως θα ήθελαν να δουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξελίσσεται στο μέλλον. Για απορίες ή διευκρινήσεις, ο κ Καρατράντος και η κα Ρώτα θα είναι διαθέσιμοι, αλλά οι ιδέες θα είναι αποκλειστικά προϊόν της ομάδας. Θα διαμορφώσουν προτάσεις και έπειτα η κάθε ομάδα θα τις παρουσιάσει στις υπόλοιπες στην ολομέλεια.

Η οργανωτική ομάδα θα τις καταγράψει και μετά το πέρας των συζητήσεων, οι προτάσεις και οι ιδέες των συμμετεχόντων/ουσων θα ανέβουν ανώνυμα στην ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωπαϊκές διαδικασίες, με τίτλο: Citizens’Engagement Platform και θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ Ευρωπαϊκό κοινό!

Μην ξεχνάτε! Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις και η κάθε άποψη έχει την αξία της για να συνδιαμορφώσει την Ευρώπη του μέλλοντος!

Για περαιτέρω πληροφορίες ή/και απορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα. Τζίνα Αποστολάκη, στο τηλέφωνο: 210 72 57 112, ή στο e-mail: europe.direct@eliamep.gr.

  Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται, εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες γι’ αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…