Η ανθρωπιά θριάμβευσε στην Αλεξανδρούπολη! Μόνο οι εντεταλμένοι αμφισβητίες δεν κατάλαβαν τίποτε…

Η ανθρωπιά θριάμβευσε στην Αλεξανδρούπολη! Μόνο οι εντεταλμένοι αμφισβητίες δεν κατάλαβαν τίποτε…

Η ανθρωπιά θριάμβευσε στην Αλεξανδρούπολη! Μόνο οι εντεταλμένοι αμφισβητίες δεν κατάλαβαν τίποτε…

Σε μια περίοδο που οι περισσότεροι δεν μπορούν να χωρέσουν τίποτε άλλο στο μυαλό τους, εκτός από την τραγωδία των Τεμπών, υπάρχουν ορισμένοι που ψάχνουν εναγωνίως να παρουσιάσουν λάθη, παραλείψεις και αστοχίες της Δημοτικής Αρχής με κάθε τρόπο. Νομίζουν ότι αυτός είναι ο μονόδρομος που θα οδηγήσει τον «εκλεκτό» τους, στην θέση του Δημάρχου.

Όταν εκατοντάδες Συνδημότες μας και Συλλογικότητες, με συγκινητικό τρόπο έσπευσαν να ανταποκριθούν μαζικά στην πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους στη Τουρκία και τη Συρία, με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια αστέγους, οι «εντεταλμένοι αμφισβητίες», διακινούσαν φωτογραφίες με τους τόνους του υλικού που συγκεντρώθηκε στις αποθήκες του Πολυκοινωνικού Κέντρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Δεν δίστασαν να πουν στους Συνδημότες μας ότι αδίκως ευαισθητοποιήθηκαν, τζάμπα κινητοποιήθηκαν και λανθασμένα διέθεσαν χρόνο και χρήματα από το υστέρημά τους. Προσπαθούσαν να πείσουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης δεν θα φτάσει ποτέ στον προορισμό της και αντιθέτως καταστρέφεται εκτεθειμένη σε υπαίθριους χώρους. Τους έφτανε μόνο αυτή η εικόνα! Πράγματα «εκτεθειμένα» (όπως κατάλαβαν) στους υπαίθριους χώρους του Πολυκοινωνικού!

Ούτε που πέρασε από τη σκέψη τους να ρωτήσουν για την δυσκολία του εγχειρήματος για την ασφαλή μεταφορά πραγμάτων σε μια περιοχή με κατεστραμμένες υποδομές. Ούτε που σκέφτηκαν αν υπάρχει προγραμματισμός στην άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να καλυφθούν διαρκείς ανάγκες, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ούτε καν ήξεραν ότι ο σχεδιασμός της Κ.Ε.Δ.Ε., προέβλεπε τη συγκέντρωση της βοήθειας στην έδρα κάθε Δήμου και στη συνέχεια την αποστολή της στην έδρα κάθε Π.Ε.Δ. (Κομοτηνή).

Πώς να αντιληφθούν ότι εξαιτίας του όγκου των δεμάτων που τόσο συγκινητικά συγκεντρώθηκαν και φρόντισαν οι ακούραστοι εθελοντές μας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη έκριναν ως καταλληλότερη επιλογή να παραμείνουν τα δέματα στις εγκαταστάσεις του Πολυκοινωνικού και να μεταφερθούν απευθείας με τα φορτηγά στους σεισμόπληκτους, αποφεύγοντας την αρχικώς προβλεπόμενη μεταφορά στην Κομοτηνή. Άλλωστε είχε ήδη προκύψει σοβαρό πρόβλημα χωρητικότητας ακόμα και στις υπαίθριες εγκαταστάσεις του Δήμου Κομοτηνής.

Τονίζουμε ότι η προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι τμήμα της συνολικής πρωτοβουλίας της Κ.Ε.Δ.Ε. και όπως πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κεντρικός συντονισμός, πετυχαίνει ουσιαστικότερα αποτελέσματα. Οι μεμονωμένες πρωτοβουλίες, είναι πιθανόν να δημιουργήσουν άθελά τους και μεγαλύτερα προβλήματα.

Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε τους Συνδημότες μας ότι καμιά από τις προσφορές τους δεν πρόκειται να πάει χαμένη. Η ανθρωπιά ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και κανείς δεν δικαιούται να την ακυρώνει ή να την χειρίζεται με λανθασμένο τρόπο. Πρώτοι απ’ όλους, εμείς, ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή.

Οφείλουν επίσης να αναγνωρίσουν όσοι νομίζουν ότι κάνουν αντιπολίτευση, πως η ενίσχυση του κλίματος απογοήτευσης στους πολίτες, δηλητηριάζει κάθε άδολη προσφορά και μπορεί να γίνει φορέας μεγαλύτερων δεινών στο μέλλον για την κοινωνία μας. Άλλωστε ποιος νοιάζεται για τα προεκλογικά τερτίπια του καθενός, όταν μέσα σε τόσο λίγες μέρες, σκόρπισε τόσος ανθρώπινος πόνος γύρω μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…