Νετανιάχου: Η Ευρώπη, αντί να ετοιμάζει κυρώσεις, καλύτερα να ασκήσει πίεση στη Χαμάς.
Το Ισραήλ κλιμακώνει τον πόλεμο, πλήττοντας ακόμη και σχολείο – καταφύγιο εκτοπισμένων στη Γάζα, ενώ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε με οργή τις κατηγορίες της διεθνούς κοινότητας για λιμοκτονία και κατήγγειλε Λονδίνο, Παρίσι και Οττάβα πως με την στάση τους επιβραβεύουν την Χαμάς.
Οι εικόνες αμάχων που αναζητούν στα σκουπίδια λίγη τροφή και νερό, ενώ σε ολόκληρο τον θύλακα δε λειτουργεί πλέον κανένα νοσοκομείο, έρχονται σε στιγμή «αντίστροφής μέτρησης», καθώς ο επικεφαλής ανθρωπιστικών αποστολών του ΟΗΕ, Τομ Φλέτσερ προειδοποίησε ότι 14.000 βρέφη κινδυνεύουν να πεθάνουν μέσα σε 48 ώρες εάν η βοήθεια δεν φτάσει άμεσα.
Το νερό που άρχισε να διανέμεται χαρακτηρίζεται και πάλι ως σταγόνα στον ωκεανό, για τον θύλακα των 2 εκατομμυρίων.

«Οι διαδικασίες ελέγχου του Ισραήλ προκαλούν καθυστερήσεις», καταγγέλλουν πηγές του ΟΗΕ, ενώ ανθρωπιστικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν ως «προπέτασμα καπνού», την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι χαλαρώνει ο αποκλεισμός της Γάζας με την άφιξη «ως και 100 φορτηγών».

Να επιτραπεί η είσοδος επαρκούς ανθρωπιστικής βοήθειας και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, το σπαρακτικό τίμημα των οποίων πληρώνουν τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι άρρωστοι», δήλωσε ο Πάπας Λέων ΙΔ., Ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, παραδέχτηκε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα «δεν είναι σε επαρκείς ποσότητες».
Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση στρέφονται σε εμπορικές πιέσεις, αναστέλλοντας συνομιλίες.
Άμεση κατάπαυση του πυρός ζητά το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
H Αθήνα καλεί σε άμεση κατάπαυση του πυρός και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη να τονίζει ότι «πραγματικά, δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή».
«Η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη. Χρειαζόμαστε άμεση εκεχειρία και ταυτόχρονα απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα» είπε στο ΕΡΤΝews o υφυπουργός Εξωτερικών, Τάσος Χατζηβασιλείου.
Αδράνεια καταγγέλλει η αντιπολίτευση με τον Νίκο Ανδρουλάκη να χαρακτηρίζει προσβλητική τη στάση της κυβέρνησης.
«Είναι προσβλητική για το ελληνικό λαό η στάση της. Συντάχθηκαν όλες οι χώρες για να σταματήσει η εθνοκάθαρση και η ελληνική κυβέρνηση πήγε απέναντι», τόνισε, με τον Παύλο Μαρινάκη να απαντά: «Είναι άδικη η κριτική. Η χώρα μας έχει ξεκάθαρη ισορροπημένη αυτονόητη στάση. Δεν ζυγίζουμε την αξία μίας ανθρώπινης ζωής».
πηγη: ERTNEWS