
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας
Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Αθήνας τα ξημερώματα, όταν ξέσπασε φωτιά σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην οδό Μάγερ. Το κτήριο είχε μετατραπεί σε άτυπο καταφύγιο για άστεγους, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία για την ασφάλεια των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα.
Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντέδρασε άμεσα, καθώς ο κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά σε γειτονικά κτήρια ήταν υψηλός. Στη σκηνή έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού κλιμακοφόρου οχήματος, για να ελέγξουν τις ανώτερες ορόφους του κτηρίου.
Απεγκλωβισμός και αστυνομική παρουσία
Η προτεραιότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που είχαν βρει καταφύγιο στο κτήριο. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά πριν αυτή προκαλέσει σοβαρές ζημιές. Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας απέκλεισαν την οδό Μάγερ και τις γύρω περιοχές για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των περαστικών και να διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστών.
Αυτή τη στιγμή, οι αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει επίσημες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που απεγκλωβίστηκαν, ούτε για την κατάσταση της υγείας τους. Δεν είναι σαφές αν χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων ή τραυματισμών.