Ενα εστιατόριο στην Ολλανδία σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο να παρέχει τις υπηρεσίες του σε εξωτερικό χώρο την εποχή του κορωνοϊού: μικρούς γυάλινους θαλάμους χωρητικότητας δύο ή τριών ατόμων.
Οι σερβιτόροι φοράνε γάντια και προστατευτικές ασπίδες προσώπου και χρησιμοποιούν μια μακριά σανίδα για να μεταφέρουν τα πιάτα στις γυάλινες αυτές καμπίνες εξασφαλίζοντας έτσι ότι θα υπάρχει η ελάχιστη δυνατή σωματική επαφή με τους πελάτες.
Παρότι η ιδέα αυτή προς το παρόν δοκιμάζεται μόνο σε πελάτες που είναι μέλη της ίδιας οικογένειας και σε φίλους, το προσωπικό του εστιατορίου ETEN, το οποίο ανήκει στο κέντρο τεχνών Mediamatic, λέει ότι η ατμόσφαιρα είναι ρομαντική με το δείπνο υπό το φως κεριών και με θέα στην θάλασσα.
Οι ιδιοκτήτες το βάφτισαν “Serres Séparées” (σε ελεύθερη μετάφραση ‘θερμοκήπια σεπαρέ’ ), επειδή όπως υποστηρίζουν στα γαλλικά είναι πιο εύηχο.
«Μαθαίνουμε τώρα ξανά πώς να καθαρίζουμε, να σερβίρουμε, να παίρνουμε τα άδεια πιάτα με έναν κομψό τρόπο, ώστε ο πελάτης να αισθάνεται ακόμη ότι τον περιποιούμαστε», λέει ο Βίλεμ Βελτχόβεν της Mediamatic.
Τα ολλανδικά εστιατόρια είναι κλειστά για το κοινό και θα παραμείνουν μέχρι τουλάχιστον τις 19 Μαΐου, παρότι οι κουζίνες τους μπορούν να λειτουργούν για takeaway.
Η ένωση εστιατορίων της χώρας, η KNH, έχει ανακοινώσει ότι ακόμη και αν επιτραπεί στα εστιατόρια να ανοίξουν και πάλι με λιγότερους πελάτες και λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας, πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν οικονομική πανωλεθρία αν διατηρηθούν οι κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει αργότερα μέσα στην ημέρα έναν οδικό χάρτη για το πότε και με ποιόν τρόπο πιθανόν να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ