Έρευνα: Το 64% των εργαζομένων σκέφτεται να παραιτηθεί παρά να επιστρέψει στο γραφείο full time

Έρευνα: Το 64% των εργαζομένων σκέφτεται να παραιτηθεί παρά να επιστρέψει στο γραφείο full time

Έρευνα: Το 64% των εργαζομένων σκέφτεται να παραιτηθεί παρά να επιστρέψει στο γραφείο full time

Το υβριδικό μοντέλο εργασίας φαίνεται να ήρθε για να μείνει, καθώς μερικοί θα προτιμούσαν ακόμη και να παραιτηθούν από τις δουλειές τους, από το να επιστρέψουν στο γραφείο.

Τα στοιχεία της Kastle, μιας εταιρείας ασφάλειας που καταγράφει την εργασιακή παρουσία από το χτύπημα καρτών, καταδεικνύουν πως τα γραφεία στις δέκα μεγαλύτερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών είναι φέτος κατά 40% γεμάτα, 15% περισσότερο σε σχέση με το 2021.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ευρήματα του Ινστιτούτου Ερευνών ADP που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εταιρείες ζητούν την επιστροφή των υπαλλήλων τους, ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι, ιδίως νεότεροι, ενδέχεται να παραιτηθούν, αφήνοντας τις δουλειές τους.

Η έρευνα βασίστηκε σε δείγμα άνω των 32.000 ανθρώπων από ΗΠΑ, Ινδία, Ολλανδία και άλλες χώρες.

Τι έδειξε αμερικάνικη έρευνα

Τα δύο τρίτα του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού (64%) δήλωσαν πως αναζητούν ήδη, ή σκέφτονται να αναζητήσουν, νέα δουλειά στην περίπτωση που η εργοδότρια εταιρεία ζητήσει την επιστροφή τους στο γραφείο για πλήρες ωράριο.

«Ακόμα και πριν από λίγα χρόνια, η σκέψη εργασίας σε υβριδικό καθεστώς ήταν ξένη στους περισσότερους. Όμως, τώρα είναι σαφές πως η υβριδική εργασία και η επιθυμία για ευελιξία μετά από δύο χρόνια τηλεργασίας όχι μόνο παραμένει, αλλά ενισχύεται» εξηγεί η Νέλα Ρίτσαρντσον, επικεφαλής οικονομολόγος στο ADP και μία εκ των παραγόντων της έρευνας.

Δεν είναι μόνο ο τόπος εργασίας

Ωστόσο, όταν οι εργαζόμενοι ζητούν ευελιξία, δίνουν έμφαση όχι μόνο στον τόπο εργασίας, αλλά και στο πότε και πώς.

«Δεν είναι μόνο πως οι άνθρωποι θέλουν να εργάζονται από τα σπίτια τους – ίσως έχουν κακό WiFi, και κανείς δε θέλει να δουλεύει κοιτάζοντας άπλυτα πιάτα ενώ προσπαθεί να συγκεντρωθεί. Όμως, έχουν συνηθίσει να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία στη δουλειά τους τα τελευταία δύο χρόνια, είτε αυτό σημαίνει πως πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά τους απ’το σχολείο, ή πάνε σε γιατρό χωρίς να ζητήσουν άδεια».

Η άρνηση στην επιστροφή στο γραφείο για πλήρες ωράριο καταγράφεται ακόμη μεγαλύτερη ανάμεσα στους νέους εργαζομένους. Περίπου το 71% σε ηλικίες 18-24 δήλωσε πως, αν ο εργοδότης τους επιμείνει στην επιστροφή, θα σκεφτούν να αναζητήσουν άλλη δουλειά. Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 61% στις ηλικίες 35-44 και 56% για τους 45-54.

Με πληροφορίες από CNBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…