Επιχειρησιακή ετοιμότητα ενόψει αντιπυρικής περιόδου στον Μαραθώνα

Επιχειρησιακή ετοιμότητα ενόψει αντιπυρικής περιόδου στον Μαραθώνα

Επιχειρησιακή ετοιμότητα ενόψει αντιπυρικής περιόδου στον Μαραθώνα

Επιχειρησιακή ετοιμότητα εν όψει της αντιπυρικής περιόδου δήλωσαν όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μαϊου 2024.

Η καλή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δώσει πολύ θετικά αποτελέσματα στον δήμο μας παρότι η ένταση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής προβληματίζει όλους για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων .

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνος,Αριθμός Απόφασης: 308/2024
αποτελείται από:

 • Τον Δήμαρχο Μαραθώνος κ. Στέργιο Τσίρκα ως Πρόεδρο

Σε περίπτωση απουσίας του, τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης και σε περίπτωση απουσίας και του Αντιδημάρχου ΠΠ, ο κ. Χρήστος Στάμος Αντιδήμαρχος Ασφάλειας, Αστυνόμευσης, Προστασίας παραλιών & αιγιαλού και Κοιμητηρίων .

 • Έναν Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας τον κ. Χρυσίνα Αναστάσιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Φιλοζωίας και Συγκοινωνιών ως τακτικό Μέλος, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ, και τον εκάστοτε οριζόμενο αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του.
 • Έναν Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Βασίλειο Αχλάδη ως τακτικό Μέλος, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ., και τον οριζόμενο αναπληρωτή του κ. Γεώργιο Κοντό. σε περίπτωση απουσίας του ΔΣ μειοψηφίας .
 • ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ: Ένα ειδικευμένο στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ως τακτικό μέλος, τον κ. Νικόλαο Καστρίτη Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας με τον οριζόμενο αναπληρωτή του ,σε περίπτωση απουσίας του, τον κ. Νικόλαο Καψιμαλάκο Προϊστάμενο Τμήματος .
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ένα ειδικευμένο στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής ως τακτικό μέλος, την κα. Σωτηρία Μπάϊμπου με την οριζόμενη αναπληρώτριά τη, την κα. Αμαλία Κατοστάρα και την κα. Αικατερίνη Μπαλαντινάκη σε περίπτωση απουσίας αυτής .
  ΚΑΑΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Tον Αθανάσιο Παπαδόπουλο ως τακτικό μέλος και τον αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, Ανχη Θεοχάρη Μπουνο , και σε περίπτωση απουσίας αυτού, τον Ανθ λγος Νικόλαος Βαμβάτσικος .
 • ΚΕΔΑ ΖΟΥΜΠΕΡΙ Tον Επισμηναγό κ. Απόστολο Βαλωμένο ως τακτικό μέλος και τον εκάστοτε οριζόμενο αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, που θα οριστεί με έγγραφό της υπηρεσίας.
 • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΟΤΡΩΝΙΟΥ Tον Aντιπλοίαρχο (Ε) κ. Χρήστο Χρυσούλα ΠΝ, Διοικητή ως τακτικό μέλος και σε περίπτωση απουσίας αυτού τον Αντιπλοίαρχο (Ε) κ. Μιλτιάδη Παντελόπουλο ΠΝ και σε περίπτωση απουσίας αυτού τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο αξιωματικό, που θα ορίσει με έγγραφό του.
 • ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΥΒΟΪΚΟΥ Tον Πλωτάρχη ΠΝ Γεώργιο Κοντογεώργη ως τακτικό μέλος και τον οριζόμενο αναπληρωτή την Ανθυποπλοίαρχο ΠΝ κα. Αγγελική Καρυστινού, σε περίπτωση απουσίας του, που θα ορίσει με έγγραφό του.
 • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Τον Αστυνόμο Β, Διοικητή του Α.Τ Μαραθώνα κ. Κωνσταντίνο Σατσόγλου με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον υποδιοικητή Αστυνόμο Β. κ. Βασίλειο Μπακόπουλο, σε περίπτωση απουσίας του, τον εξουσιοδοτημένο αξιωματικό, που θα οριστεί με έγγραφο της υπηρεσίας .
 • ΓΕΝ. ΑΣΤ. Δ/ΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο αξιωματικό ως τακτικό μέλος και τον οριζόμενο αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, που θα οριστεί με έγγραφο της υπηρεσίας, ή τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο αξιωματικό υπηρεσίας που θα ορίσει με έγγραφό του.
 • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης , Επιπυραγό κ. Κωνσταντίνο Σκύλαρη ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον υποδιοικητή Επιπυραγό κ. Αθανάσιο Αρβανιτάκη ή τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο αξιωματικό υπηρεσίας που θα ορίσει με έγγραφό του.
 • ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΝΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ : την Υπολιμενάρχη ,Αντιπλοίαρχο κ. Μπρούνου Παρασκευή και σε περίπτωση απουσίας της , τον Τομεάρχη Επιτελικού , Πλωτάρχη Λ.Σ κ. Γεώργιο Σιδέρη ή τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο αξιωματικό υπηρεσίας που θα οριστεί.
 • ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΩΡΩΠΟΥ : τον Ανθυποπλοίαρχο κ. Γεώργιο Λαφή ,ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή του , σε περίπτωση απουσίας του, τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο αξιωματικό υπηρεσίας που θα οριστεί.
 • ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Τον Δασολόγο , Δασάρχη κ. Θεόδωρο Κολοβό , ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του σε περίπτωση απουσίας του τον Δασοφύλακα κ. Κωνσταντίνο Βούλγαρη.
 • ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ :Τον Δασάρχη Καπανδριτίου, ως τακτικό μέλος, και σε περίπτωση απουσίας του , τον εκάστοτε οριζόμενο αναπληρωτή του .
 • ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ : Τον Συντονιστή του Κ.Υ , ιατρό ορθοπεδικό κ. Ιωάννη Σακελλάρη, ως τακτικό μέλος και σε περίπτωση απουσίας του, τον εκάστοτε οριζόμενο αναπληρωτή του.
 • ΣΠΑΠ Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού – ΣΠΑΠ Τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ ως τακτικό μέλος με τον εκάστοτε οριζόμενο αναπληρωτή του, ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο μέλος του ΣΠΑΠ.
 • ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ Τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαραθώνος κ. Παναγιώτη Ηλία ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο υπάλληλο.
 • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Τον κ. Πέτρο Μπερτόλη Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Μαραθώνος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο υπάλληλο.
 • ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Τον Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας & Συντήρησης Πρασίνου κ. Βασίλειο Λιακωνη με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον εκάστοτε εξουσιοδοτημένο υπάλληλο.
 • ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Ν. ΒΟΥΤΖΑ – ΠΥΣΕΘ Τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Ν. Βουτζά, κ. Αθανάσιο Λασκούδη ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον υποδιοικητή κ. Σπυρίδωνα Ξάνθη και σε περίπτωση απουσίας αυτού τον κ. Σταμάτη Δαμιανόγλου ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας.
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ – ΣΕΔΜ Τον Πρόεδρο του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα, κ. Ματθαίο Καραμολέγκο ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του , τον Εθελοντή Δασοπυροσβέστη κ. Κωνσταντίνο Δερβενιώτη ή σε περίπτωση απουσίας του, το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας.
 • ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ Τον Διοικητή της της Ομάδας εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Κοινότητας Μαραθώνα, κ. Γεώργιο Λέπουρη ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον σύμβουλο κ. Παπαργύρη Νικόλαο ή σε περίπτωση απουσίας του, το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας της Κοινότητας Μαραθώνα, με απόφαση Δ.Σ της Κοινότητας.
 • ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Τον κ. Σιδέρη Μέξη , Πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Μάκρης , ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον σύμβουλο κ. Ιωάννη Κυριακού και σε περίπτωση απουσίας του, το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας της Κοινότητας Νέας Μάκρης, με απόφαση Δ.Σ της Κοινότητας.
 • ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ Τον κ. Σπύρο Ζαγάρη Πρόεδρο της Κοινότητας & τον Διοικητή της Ομάδας εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Κοινότητας Γραμματικού, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας της Κοινότητας Γραμματικού, με απόφαση Δ.Σ της Κοινότητας.
 • ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ: Τον κ. Γεώργιο Ηλία , Πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα & Διοικητή της Ομάδας εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Κοινότητας Βαρνάβα , ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, σε περίπτωση απουσίας του, τον κ. εκάστοτε εξουσιοδοτημένο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας της Κοινότητας Βαρνάβα, με απόφαση Δ.Σ της Κοινότητας.-

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…