
Εντυπωσιακή συμμετοχή του Τομέα Γαστρονομίας των ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ στο 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πειραιά
Ο Τομέας Επισιτισμού των ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ έδωσε δυναμικό «παρών» στο 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά, γνωστό ως “PIRAEUS TASTE FESTIVAL”. Αυτή η συμμετοχή εντάσσεται στη διαχρονική συνεργασία των Ανώτερων Σχολών ΑΛΦΑ με τον Δήμο Πειραιά, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή τους για την προώθηση της γαστρονομίας στην περιοχή.
Γευστικές Δημιουργίες από Σπουδαστές
Οι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής των ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ, υπό την καθοδήγηση του chef και Τομεάρχη Μαγειρικής, Σαράντου Παπαδόπουλου, παρουσίασαν μοναδικές γευστικές δημιουργίες. Μαγείρεψαν χρησιμοποιώντας παραδοσιακά προϊόντα και αγνές πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου.
Highlights του Φεστιβάλ
Η πολυβραβευμένη Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής της ΣΑΕΚ ΑΛΦΑ υποδέχτηκε τους επισκέπτες σε ειδικό περίπτερο κατά τη διάρκεια του “PIRAEUS TASTE FAIR”, το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Ένα από τα σημαντικά γεγονότα του φεστιβάλ ήταν το live event που διοργάνωσε ο επικεφαλής του Τομέα Γαστρονομίας, Χρήστος Βέργαδος, σε συνεργασία με σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής. Το event αυτό πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κοραή και αποτέλεσε μια από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του φεστιβάλ.
Οι Ανώτερες Σχολές ΑΛΦΑ συνεχίζουν να δημιουργούν καριέρες στον τομέα της Γαστρονομίας, προσφέροντας hands-on εμπειρία στους σπουδαστές από την πρώτη μέρα των σπουδών τους, με την καθοδήγηση κορυφαίων μεντόρων όπως ο Χρήστος Βέργαδος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες θέσεις στα τμήματα Οκτωβρίου 2025 και να προχωρήσουν σε εγγραφές.