
Εντοπίστηκαν οι δύο φίλοι που χάθηκαν στον Παρνασσό
Τέλος στην αγωνία για δύο φίλους που είχαν χαθεί κατά την ανάβασή τους στον Παρνασσό. Οι άνδρες, 47 και 44 ετών, εντοπίστηκαν σώοι γύρω στις 10:00 το βράδυ από διασώστες της 7ης ΕΜΑΚ και εθελοντές, έπειτα από μία δύσκολη επιχείρηση διάσωσης.
Η περιπέτεια και η διάσωση
Η περιπέτεια των δύο ανδρών ξεκίνησε όταν αποπροσανατολίστηκαν λόγω της πυκνής ομίχλης, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να βρουν τον δρόμο της επιστροφής προς την Αράχωβα. Αναζητώντας βοήθεια, επικοινώνησαν γύρω στις 18:50, και αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 13 πυροσβέστες από την 7η και 8η ΕΜΑΚ, καθώς και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς. Επίσης, δύο εθελοντικές ομάδες και μια ομάδα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, οι οποίοι γνώριζαν καλά την περιοχή, συμμετείχαν στην προσπάθεια.
Δυσκολίες και επιτυχία
Η διάσωση δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς οι διασώστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες, με το χιονισμένο τοπίο και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να δυσχεραίνουν την κατάσταση. Ωστόσο, οι προσπάθειές τους απέδωσαν καρπούς, καθώς κατάφεραν να προσεγγίσουν τους ορειβάτες και να τους οδηγήσουν σε ασφαλές σημείο.
Η επιτυχία της επιχείρησης αυτής είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και της αφοσίωσης όλων των εμπλεκομένων, που έδειξαν ότι σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η ομαδική δουλειά μπορεί να σώσει ζωές.














