Ένταση και διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου στη Νέα Ιωνία

Ένταση και διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου στη Νέα Ιωνία

Η 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας εξελίχθηκε σε επεισοδιακή, καθώς οι εργαζόμενοι του Δήμου προχώρησαν σε διαμαρτυρία που οδήγησε στη διακοπή της. Το κύριο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε την άσκηση έφεσης κατά της οριστικής απόφασης του Πρωτοδικείου για 13 συμβασιούχους του Δήμου, με την δημοτική Αρχή να επιμένει στην έφεση επικαλούμενη το Νόμο Βορίδη.

Αντιδράσεις και διακοπή της συνεδρίασης

Από την αρχή της συνεδρίασης, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόσυρση του θέματος, κάτι που απέρριψε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Αναμουρλόγλου. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης, ο οποίος συμμετείχε διαδικτυακά από τη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε την υποχρέωση της δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην έφεση, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανοί καταλογισμοί και πειθαρχικές κυρώσεις.

Ωστόσο, η κατάσταση οξύνθηκε όταν ο δήμαρχος κατηγόρησε την αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντάς την «τζάμπα μάγκες», γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Αυτοί αντέτειναν ότι η δημοτική Αρχή υπεκφεύγει και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους και τους δημότες.

Η φωνή των εργαζομένων

Ακολούθως, το λόγο πήρε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, η οποία είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση. Κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή ότι έχει επιλέξει πλευρά, η οποία δεν είναι αυτή των εργαζομένων, αλλά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. «Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, μας προτρέπει να αγωνιστούμε σε κεντρικό επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν δέχονται μαθήματα αγωνιστικότητας από τον δήμαρχο.

Η πρόεδρος κάλεσε τους εργαζόμενους που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση να διακόψουν τη διαδικασία, κάτι που τελικά συνέβη, αποτρέποντας την ψηφοφορία επί του θέματος. Με αυτή την κίνηση, οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να ασκήσουν πίεση στη δημοτική Αρχή, ζητώντας μια αλλαγή στάσης.

Η ένταση της συνεδρίασης και οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων υπογραμμίζουν τις δύσκολες σχέσεις μεταξύ της δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων, σε μια περίοδο που η ανάγκη για μόνιμο προσωπικό και καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2026 – ONCAMERA.gr