
Δίκη για εμπρησμό απορριμματοφόρων στο Μαλεβίζι
Η δίκη που αφορά τον εμπρησμό του στόλου των απορριμματοφόρων του δήμου Μαλεβιζίου συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση του εμπρησμού, ενώ παράλληλα ζήτησε την απαλλαγή του 44χρονου από την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης.
Κατηγορίες και απολογίες
Ο 45χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται ως ο ηθικός αυτουργός του εμπρησμού, διατήρησε την αθωότητά του και αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την πράξη. Ισχυρίστηκε ότι έχει εμπλακεί άδικα στην υπόθεση και ότι η γνωριμία του με τον 54χρονο συγκατηγορούμενό του προήλθε από μια αγοραπωλησία ακινήτου. Ο 45χρονος υποστήριξε ότι ο 54χρονος ήταν συνιδιοκτήτης της έκτασης και είχε λάβει λιγότερα χρήματα, γεγονός που τον έκανε να είναι πιεστικός απέναντί του. Τόνισε επίσης ότι δεν είχε κανένα λόγο να επιδιώξει τον εμπρησμό, καθώς είχε εξαιρετικές σχέσεις με το δήμο.
Καταθέσεις και αντιφάσεις
Ο 54χρονος, ο οποίος είχε κατονομάσει τον 45χρονο ως ηθικό αυτουργό κατά την προανάκριση, σήμερα δήλωσε ότι δεν θυμάται τις λεπτομέρειες της νύχτας της 2ας Οκτωβρίου. Σε προηγούμενη απολογία του, είχε αναφέρει ότι έριξε βενζίνη και προκάλεσε τη φωτιά, ενώ δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον επιχειρηματία την επόμενη ημέρα για να δει αν είχε ανησυχήσει από την πράξη του. Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο 40χρονος, ο οποίος φέρεται να συνόδευσε τον 54χρονο στην τοποθεσία του εμπρησμού, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι σοκαρίστηκε όταν είδε τη φωτιά.