Ενδεχόμενη ημερομηνία εκλογών έδωσε ο Βορίδης

Ενδεχόμενη ημερομηνία εκλογών έδωσε ο Βορίδης

Ενδεχόμενη ημερομηνία εκλογών έδωσε ο Βορίδης

Ενδεχόμενη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών «έδωσε» ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας ο υπουργός στο MEGA.

Σημειώνεται ότι «γρίφος» δεν είναι μόνο η ημερομηνία των εκλογών αλλά και οι μετεκλογικές συνεργασίες, στην περίπτωση που οι δεύτερες κάλπες δεν βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός να διαλύσει την Βουλή για την όλη διαδικασία» διευκρίνισε ο υπουργός.

Τι συζητούν πολιτικοί και δημοσιογράφοι
Ο κοινοβουλευτικός σχεδιασμός, αλλά και το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης έχει ορίζοντα έως τον Μάρτιο για εκλογές, αναφέρει το in.gr

εκλογών
Ενδεχόμενη ημερομηνία εκλογών έδωσε ο Βορίδης 2

Από εκεί και πέρα ουδείς γνωρίζει αν θα γίνουν νωρίτερα, αργότερα ή … κάπου στη μέση. Τα στοιχήματα μεταξύ πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων ενδιαφερόμενων πάντως έχουν οργιάσει και δείχνουν διεξαγωγή των εκλογών προς τον Μάρτιο.

Οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο λένε αρκετά στελέχη της κυβέρνησης, χωρίς να πέφτει κανείς από τα σύννεφα. Η επιχειρηματολογία εστιάζει στο γεγονός ότι υπάρχει ένας αρκετά πυκνός νομοθετικός προγραμματισμός. Άρα, πρέπει να μείνε ανοιχτή η Βουλή και το Μάρτιο.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει, εδώ και καιρό, το σύνθημα για την εξόρμηση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, χαράσοντας νοητά την αφετηρία της τελικής ευθείας προς τις εκλογές του 2023. Προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια περιοδείας του στην Καλλιθέα, είχε χαρακτηριστικά ότι «το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές».

Η υπόθεση Qatargate
Σχετικά με την υπόθεση της Εύας Καϊλή και την απόφαση να παραμένει προφυλακισμένη σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών: «Κρίθηκε ύποπτη φυγής και επιπλέον κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της από καταριανούς πράκτορες, το όποιο το βρήκα προχωρημένη σκέψη από τον Εισαγγελέα».

Στο ζήτημα εάν η προφυλάκιση της κα Καϊλή ενέχει και ένα πολιτικό μήνυμα ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Θέλω να ελπίζω ότι οι δικαστές οπουδήποτε δεν κρίνουν με τέτοια κριτήρια. Αν αρχίσουμε και βάζουμε πολιτικά κριτήρια στην απόφαση των δικαστών φαλκιδεύεται η έννοια της δικαιοσύνης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…