«ΕΜΕΙΣ – Μαραθώνας»: Ενημέρωση για τη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

«ΕΜΕΙΣ – Μαραθώνας»: Ενημέρωση για τη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

«ΕΜΕΙΣ – Μαραθώνας»: Ενημέρωση για τη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Σχετικά με την 13η /2024 τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 14/5/2024 στον Μαραθώνα σας γνωρίζουμε συνοπτικά τα ακόλουθα:

  • Σε αίτημα προέδρου της Κοινότητας Βαρνάβα (εκτός ημερησίας ερώτημα) για εξυπηρέτηση γυναικών Βαρνάβα από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου (αυτό το διάστημα βρίσκεται στην κοινότητα Νέας Μάκρης) ο Δήμαρχος δήλωσε αδυναμία να εξυπηρετήσει τις γυναίκες του Βαρνάβα και του Γραμαμτικού λόγω κόστους μετακίνησης, ενώ ταυτόχρονα σε ακόλουθη εισήγηση (3ο θέμα) ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει τη δαπάνη 2000€ για δημόσιες σχέσεις του Δήμου σε προσεχή εκδήλωση. Η κρίση για τις προτεραιότητες του Δήμου είναι δική σας.
  • Σε ακόλουθη εισήγηση περί πεζοδρόμησης τμήματος της παραλιακής οδού στη Νέα Μάκρη και περί μονοδρόμησης της παραλιακής οδού στην Παραλία Μαραθώνα (6ο θέμα), αμφισβητήθηκαν από τη μείζονα αντιπολίτευση τα οικονομικά, αισθητικά και λειτουργικά οφέλη των ενεργειών αυτών καθόσον δεν έχει προηγηθεί η απαιτούμενη διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους (κατοίκους, επαγγελματίες) και έχουν καταστρατηγηθεί κυκλοφοριακές μελέτες από αρμόδιους μηχανικούς, που ο ίδιος ο Δήμος είχε πληρώσει το 2021 να συνταχθούν. Να ξεκαθαρίσουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι η Δημοτική Παράταξη ΕΜΕΙΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ είναι ξεκάθαρα υπέρ των πεζοδρομήσεων και ποδηλατοδρομήσεων, με την προϋπόθεση όμως ότι αυτές θα γίνονται κατόπιν εκπονήσεως σοβαρών μελετών, που λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες των κατοίκων, των επαγγελματιών και της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης.
  • Στο 7ο θέμα με τίτλο «Λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση Των Διαγραμμάτων, Τευχών & Πινάκων της Πράξης Εφαρμογής στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης «Πράξη Εφαρμογής Πολεοδομικής Μελέτης Β΄ Κατοικίας Παραλίας Μαραθώνα» της Δ.Ε. Μαραθώνα του Δήμου Μαραθώνα, αναφέραμε πως τέτοιες αποφάσεις είναι προς την κατεύθυνση ανάπτυξης και βελτίωσης της ζωής των κατοίκων του Δήμου μας και τη στηρίζουμε, την ψηφίζουμε κι ευχόμαστε και είς άλλα με υγεία. Προτείναμε δε, τη «Σύσταση επιτροπής για την επίλυση χωροταξικών θεμάτων Δήμου Μαραθώνος» όπως και παλαιοτερα είχε συσταθεί και όπως υπάρχει σε πολλούς δήμους, προς διευκόλυνση της διαδικασίας. Θα σας ενημερώσουμε για το χρονικό διάστημα ανάρτησης και υποβολής ενστάσεων.

Στη σελίδα μας από το εξής θα αναρτάται η πρόσκληση των δημοτικών συμβουλίων, με σκοπό τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να παρευρεθούν στη συνεδρίαση. Σε αναμονή της δυνατότητας παρακολούθησης με απευθείας σύνδεση με την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από τον χώρο σας, κάτι που έχουμε ζητήσει.

Δελτίο Τύπου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…