«ΕΜΕΙΣ» ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: «Ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών στο νέο Νηπιαγωγείο Γραμματικού»

«ΕΜΕΙΣ» ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: «Ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών στο νέο Νηπιαγωγείο Γραμματικού»

«ΕΜΕΙΣ» ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ: «Ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών στο νέο Νηπιαγωγείο Γραμματικού»

«ΕΜΕΙΣ»

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Μαραθώνος «ΕΜΕΙΣ» και του επικεφαλής κ. Αριστείδη Παπουτσή σχετικά με το νέο Νηπιαγωγείο Γραμματικού, το οποίο εγκαινιάστηκε επισήμως, πρόσφατα:

«Διαπιστώσαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως έγιναν τα εγκαίνια του νέου Νηπιαγωγείου Γραμματικού.

Η απουσία της Αντιπολίτευσης εκκωφαντική γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ δεν ενημέρωσε ότι θα γίνονταν τα εγκαίνια.

ΕΜΕΙΣ ευχόμαστε καλορίζικο το νέο Νηπιαγωγείο και τα παιδιά μας να ζουν όμορφες και ασφαλείς σχολικές στιγμές.

Επειδή όμως για εμάς η ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων μας είναι αδιαπραγματευτη, έχουμε υποχρέωση να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Στις 19-5-2023 υπογράφηκε το πρακτικό επιτροπής καταλληλότητας με το οποίο η Επιτροπή, αποδεχόμενη την αναγκαιότητα εξεύρεσης κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου Γραμματικού, επιλέγει το κτίριο κάτωθι των κερκίδων του Σταδίου Γραμματικού με την προϋπόθεση όμως, να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις της επιτροπής.

Οι βασικές παρατηρήσεις αφορούν την στατική επάρκεια του κτιρίου, τη νομιμότητά του, την πυρασφάλεια και την προσβασιμότητα.

Ήδη προεκλογικά αιτούμασταν αντίγραφα του πλήρους πολεοδομικού φακελου του νηπιαγωγείου.

Το επαναφέραμε ως θέμα λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής τον Φεβρουάριο 2024.
Με το Αρ. Πρωτοκόλλου: 6103/07/03/2024 η Παράταξή μας, καταθέτει επίσημο αίτημα στον Δήμο Μαραθώνα με Θέμα: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ.

Εκτοτε, έχοντας επικοινωνήσει με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και τον αντιδήμαρχο Κοινότητας Γραμματικού, μας στέλνουν απο τον… Άννα στον Καϊάφα και ο φάκελος δεν έχει βρεθεί!

Ούτε μας έχει δοθεί απάντηση για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ή έστω μια αιτιολογημένη απάντηση γιατί δεν μας δίδονται αντίγραφα.

Ανησυχούμε για την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων που κάνουν χρήση. Παρατηρούμε πως οι χρήσεις γης στην περιοχή δεν προβλέπουν σχολικά κτίρια, πόσο δε μάλλον όταν γειτνιάζει (το γήπεδο τέμνεται) με δασική έκταση.

Το οδικό δίκτυο δυσχεραίνει την πρόσβαση καθώς και τη διαφυγή.

Κύριοι της Δημοτικής αρχής, διαψεύστε μας, αυτο ζητάμε μόνο!

Δείξτε μας ότι έχουν εκπονηθεί όλες οι απαραίτητες μελέτες για να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια.

Όσο αρνείστε να το πράξετε, τόσο η ανασφάλεια μεγαλώνει.

Υπάρχει φάκελος ή απλά δεν θέλετε οι υπηρεσίες να μας εξυπηρετήσουν και να ενημερώσουν τους δημότες μας;»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…