Έλληνας επενδυτής «δάγκωσε» επιχειρηματίες και εφοπλιστές αποσπώντας τους εκατομμύρια ευρώ

Έλληνας επενδυτής «δάγκωσε» επιχειρηματίες και εφοπλιστές αποσπώντας τους εκατομμύρια ευρώ

Έλληνας επενδυτής «δάγκωσε» επιχειρηματίες και εφοπλιστές αποσπώντας τους εκατομμύρια ευρώ

Η παράνομη δράση του αποκαλύφθηκε όταν αρνήθηκε σε πελάτες – επενδυτές την επιστροφή είτε του αρχικού κεφαλαίου

Πολύ ακριβά πλήρωσαν επιχειρηματίες και εφοπλιστές το «παραμύθι» των επενδύσεων που τους πουλούσε ένας 54χρονος Ελληνας, καθώς όλοι μαζί «κλαίνε» εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν.

Το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής «ξεσκέπασε» τον «σύμβουλο επενδύσεων» και 71 περιπτώσεις απάτης, έπειτα από μεγάλη έρευνα. Οσο για το ύψος της οικονομικής ζημίας, φτάνει τα 7.778.710,26 ευρώ και 9.131.099,41 δολάρια ΗΠΑ.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 54χρονος Ελληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, είτε του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κύκλου είτε μεσαίας οικονομικής επιφάνειας, και συστηνόταν ψευδώς ως «σύμβουλος Εμπορικών Συμφωνιών – Επενδύσεων» με εξειδικευμένες γνώσεις, πρωτοποριακές μεθόδους και εμπειρία στην παγκόσμια αγορά πετρελαιοειδών, βασιζόμενος σε παρελθοντική του ιδιότητα ως στέλεχος σημαντικών εταιριών στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Στη συνέχεια τους έπειθε να συμμετέχουν σε ένα δήθεν αξιόπιστο και αποδοτικό επενδυτικό σχήμα, με εγγυημένο κεφάλαιο με την αγορά πετρελαιοειδών, στο όνομά τους, ενώ πρόσφερε δυνατότητα εξασφαλισμένης αποχώρησης οποιαδήποτε στιγμή με ρευστοποίηση στο ακέραιο του κεφαλαίου ή φυσική παραλαβή προϊόντος ίσης αξίας. Επειτα, ο 54χρονος φέρεται ότι έκανε αγοραπωλησία αργού πετρελαίου και αγορά ασφαλίστρων (OPTION) προς εξασφάλιση του επενδυθέντος κεφαλαίου, με χρέωση του πελάτη, ώστε ο αγοραστής να αποκομίζει ετήσιο κέρδος με απόδοση από 7,6% έως 13%, με τη μορφή μηνιαίου μισθώματος (προκαθορισμένη απόδοση). Για τον σκοπό αυτόν το 2013 συνέστησε εταιρία στην Ελλάδα (μητρική) και το 2016 θυγατρική σε χώρα της Ευρώπης, με αντικείμενο «Εμπορικές συμφωνίες για το αργό πετρέλαιο και τα παράγωγά του».

Μάλιστα, η μητρική εταιρία εμφανιζόταν να ενεργεί ταυτόχρονα στις συναλλαγές ως πράκτορας (agent) της θυγατρικής. Κατά το διάστημα που διαχειριζόταν ως ιδιοκτήτης των συγκεκριμένων εταιριών τα εμπιστευμένα επενδυθέντα κεφάλαια των πελατών του, τους σύστηνε να κάνουν νέες καταβολές (αύξηση κεφαλαίου κ.λπ.), να μην εισπράττουν τις αποδόσεις και να τις επανατοποθετούν (ανακεφαλαιοποίηση), με σκοπό την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής μακροπρόθεσμης απόδοσης. Η εκμετάλλευση των κεφαλαίων από τον ίδιο σε συνδυασμό με την αγορά ή μη φορτίων πετρελαίου, την εικονική απεικόνιση των αγορασθέντων σε συμβάσεις, τιμολόγια, πιστοποιητικά πώλησης και την κάλυψη των συμφωνηθέντων αποδόσεων, είτε από ίδια κεφάλαια είτε έτερων επενδυτών (πυραμίδα) γινόταν τουλάχιστον από το 2018.

Η παράνομη δράση του αποκαλύφθηκε όταν αρνήθηκε σε πελάτες – επενδυτές την επιστροφή είτε του αρχικού κεφαλαίου είτε των φορτίων πετρελαίου και αφού είχαν προηγηθεί παραπλανητικές επιστολές του με ψευδείς αιτιάσεις περί δυσχερειών της διεθνούς αγοράς.

Σημειώνεται ότι ερευνάται η τυχόν συμμετοχή και συνεργών στην παράνομη δραστηριότητά του, ενώ εκτιμάται ότι η συνολική οικονομική ζημία είναι πολύ μεγαλύτερη, λαμβάνοντας υπόψη το εύρος των παθόντων πελατών.

Πηγή:https://www.espressonews.gr/

The post Έλληνας επενδυτής «δάγκωσε» επιχειρηματίες και εφοπλιστές αποσπώντας τους εκατομμύρια ευρώ first appeared on AtticaToday.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…