“Εκτός Περιφερειακής Ομάδας ο Μανώλης Σφακιανάκης”. Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

“Εκτός Περιφερειακής Ομάδας ο Μανώλης Σφακιανάκης”. Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

“Εκτός Περιφερειακής Ομάδας ο Μανώλης Σφακιανάκης”. Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

Με αφορμή την δήλωση που έκανε ο Μανώλης Σφακιανάκης για την δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, όπου έριχνε ευθύνες στην ίδια διότι έκανε προσωπικές αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια προκαλώντας τον, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς τον έθεσε εκτός Περιφερειακής Ομάδας. Ακολουθεί η δήλωσή του :

” Το δικαίωμα στην κοινωνικότητα και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας είναι αδιαπραγμάτευτα. Αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να σκεφτόμαστε πώς και πότε θα εκφράσουμε δημόσια τη χαρά ή τη λύπη μας. Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι. Και σε καμία περίπτωση δεν  μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.
 
Ως εκ τούτου, με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης “Αττική Μπροστά” και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας.

Και κάτι ακόμα! Τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς “ναι μεν αλλά”, χωρίς αστερίσκους. Δέσμευσή μας να κάνουμε από πλευράς μας ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει άλλη Κυριακή, άλλη Ελένη, άλλη Γεωργία, άλλη Ερατώ, άλλη Γαρυφαλλιά… Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Κυριακής Γρίβα.

Επισυνάπτεται το link της ανάρτησης του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά

https://www.facebook.com/share/p/GPNhA8njFDEyJXmY/?mibextid=WC7FNe

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…