Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Παιανίας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Παιανίας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Παιανίας

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., σε συνεργασία με το Δήμο Παιανίας και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης δράσης και την ανάγκη επανάληψής της και σε άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες δήλωσε πως «το αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε ένα σεμινάριο το οποίο προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις στους πολίτες για να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή, δείχνει ότι η κοινωνία μας αντιστέκεται και δεν έχει χάσει την ευαισθησία της».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Εθελοντισμού Γιάννης Σαμωνάς Ξύκης δήλωσε: «το σεμινάριο Α’ Βοηθειών είναι ένα όπλο στα χέρια όλων μας, ειδικά των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας που ξεπερνούν τον εαυτό προσφέροντας ανιδιοτελώς στην κοινωνία. Μόνο ικανοποίηση προκαλεί η μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα η σημασία αυτών των εκπαιδεύσεων. Το Δίκτυο έχει πάντα ως γνώμονα την προσφορά στο κοινό και την πρόληψη της υγείας. Οι εκπαιδεύσεις Α’ Βοηθειών αποδεικνύονται σωτήριες για τη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής και για το λόγο αυτό συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις εκπαιδεύσεις μας σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ και τους Δήμους- μέλη μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/P6s4O2iV4lw Τις… καυτές πατάτες της επικαιρότητας σχολιάζει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας, καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» με την Βιργινία Μάρκου. Ο κ.…

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…