Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Δένδιας

ΔΕΝΔΙΑΣ

Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Δένδιας – Θα συναντηθεί με Ζελένσκι – Στο Κίεβο έφτασε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Αναμένεται, να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογο του Ντμίτρο Κουλέμπα και να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε, θα γίνει η συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τον Ουκρανό πρόεδρο,ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών λόγω των ρευστών και επισφαλών συνθηκών που επικρατούν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Η επίσκεψη Δένδια στο Κίεβο, είναι η τρίτη στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι δύο προηγούμενες επισκέψεις του ήταν στην Οδησσό, μια πόλη με τεράστια σημασία για τον ελληνισμό.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων: «Η επίσκεψή μου στην Ουκρανία, πέρα από την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, έχει και ένα στοιχείο έντονου συμβολισμού. Το γεγονός ότι η Ελληνική Κυβέρνηση, η ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, στέκεται δίπλα στις χώρες των οποίων απειλείται η εθνική ανεξαρτησία και η εθνική κυριαρχία.

»Έχω πει επανειλημμένως ότι το Διεθνές Δίκαιο, ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών είναι «Ευαγγέλιο» για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Αυτά θα επαναλάβω και στο Κίεβο», αναφέρει το in.gr

Η σύσταση εκκένωσης του Κιέβου
Υπενθυμίζεται ότι χθες το υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε σύσταση στους Έλληνες που βρίσκονται στο Κίεβο να αναχωρήσουν το συντομότερο, λόγω των νέων βομβαρδισμών των τελευταίων ημερών.

«Δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία συνεχίζει να είναι ρευστή και επισφαλής, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι όσα αναφέρονται στις ανακοινώσεις του από 14 και 22 Φεβρουαρίου 2022, συνεχίζουν να ισχύουν», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία, να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα. Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο».

ΔΕΝΔΙΑΣ