Υμηττός: Zάντες γυάλινα μπουκάλια – στο βουνό

Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού του Υμηττού συνεχίζει ο ΣΠΑΥ καθώς απελευθερώνει σκουπ΄ίδια και ογκώδη αντκείμενα που είναι διάσπαρτα στη περιοχή.

Σειρά πήραν οι περιοχές των Γλυκών Νερών και της Παιανίας, όπου η ομάδα του ΣΠΑΥ σε συνεργασία με την Εθελοντική Δασοπροστασία Παιανίας και το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού, πραγματοποίησε νέο κυκλικό δρομολόγιο καθαρισμού, σαρώνοντας ένα μεγάλο τμήμα του δασικού δικτύου και απομακρύνοντας σκουπίδια αλλά και σπασμένα κλαδιά που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ελπίς».

Λίγες μέρες πριν με τη συνεργασία του ΣΠΑΥ και του Δήμου Παπάγου – Χολαργού καθαρίστηκε όλη την περιοχή από τη θέση Τρίστρατο μέχρι τον Πύργο της Ανθούσας και την Αγία Ελεούσα, απομακρύνοντας κάθε λογής σκουπιδιών που βρίσκονταν κατά μήκος των δασικών δρόμων και των μονοπατιών.

Πλαστικά μπουκάλια, μάσκες, αντισηπτικά μαντιλάκια, σακούλες, γυαλιά, ακόμα και ζάντες αυτοκινήτων βρίσκονταν διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του βουνού, υποβαθμίζοντας το φυσικό περιβάλλον του Υμηττού και υπενθυμίζοντας για μία ακόμα φορά την σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής συνείδησης που πρέπει να διέπει την κοινωνία μας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση απομάκρυνσης σπασμένων κλαδιών και πεσμένων δέντρων εξαιτίας της χιονόπτωση που σε κάποια σημεία μάλιστα καθιστούσαν ανέφικτη την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Λόγω της μεγάλης έκτασης των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία, ο ΣΠΑΥ συνεχίζει τις παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση με σκοπό την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την έκτακτη χρηματοδότηση των εργασιών που απαιτούνται για την αποτελεσματικότερη θωράκιση του Υμηττού.