Οκτώ αδεσποτάκια βρήκαν σπίτι στη γιορτή υιοθεσίας του Δήμου Βριλησσίων

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, η γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Βριλησσίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων,σήμερα,Τρίτη 4 Απριλίου 2023.
Το αισιόδοξο μήνυμα της ημέρας έστειλαν οικογένειες που αγκάλιασαν τ’ αδεσποτάκια και 8 από τα 18 απέκτησαν πια το δικό τους σπίτι.


Η μέρα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Θεοδωράκης στα Βριλήσσια, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Βριλησσίων με τον #ΦιλοζωικόΣύλλογοΑιγιαλείας, τον #ΔήμοΑιγιαλείας και την υποστήριξη του #4ουΣυστήματοςΠροσκόπωνΒριλησσίων.
«Η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη ζώου συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων, αποτελεί μέρος του προγράμματος και του σχεδιασμου που υλοποιούμε στη διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα Βριλήσσια. Στόχος μας είναι αφενός η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου (όπως στειρώσεις, χειρουργικές επεμβάσεις, εξετάσεις, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, κ.α.) και αφετέρου η σταθεροποίηση, καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους» δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών, κ. #ΑλέξηςΜαυραγάνης.
Τη γιορτή υιοθεσίας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. #ΞένοςΜανιατογιάννης, Δήμαρχος Βριλησσίων, η κ. #ΛουκίαΚεφαλογιάννη – Loukia Kefalogianni Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών.
Επίσης παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Υποδομών & Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, κ. #ΚωνσταντίνοςΒαφειάδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος #ΠάνοςΑναγνώστου.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συνδρομή τους, εθελοντές, φιλοζωικούς συλλόγους και ιδιαίτερα το 4º Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων που ήταν εκεί από το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης και βέβαια το φιλόζωο κόσμο για την αποδοχή του.