Γιάννης Καπελάρης: Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Ανδρέα Βασιλόπουλο

Χαμηλών τόνων, ουσιαστικός στο έργο του και χωρίς την ανάγκη αυτοπροβολής, ο δικηγόρος και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου κ. Γιάννης Καπελάρης, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Πριν… μιλήσει η Κάλπη» του On Camera και συνομίλησε με τη Βιργινία Μάρκου για ζητήματα της περιοχής και τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε ερώτηση σχετικά με τον χαρακτήρα και τις ικανότητες του επικεφαλής του, Ανδρέα Βασιλόπουλου, ο κ. Καπελάρης ξεκαθάρισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι δύσκολα θα ήταν αντικειμενικός στην κρίση του, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει πολύχρονη φιλία. Την ίδια στιγμή βεβαίως, ακριβώς λόγω της πολύχρονης αυτής γνωριμίας, είναι σε θέση να εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του υποψήφιου Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου.

Ο ελεύθερος χρόνος του Γιάννη Καπελάρη είναι ελάχιστος και οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις πολλές, οι οποίες μάλιστα -συχνά πυκνά- τον αναγκάζουν να ταξιδεύει εκτός Αττικής, εξού κι ερωτήθηκε για τον λόγο που πολιτεύεται όταν είναι τόσο πιεσμένος χρονικά. Μεταξύ άλλων, απάντησε πως επιθυμεί να δώσει το παράδειγμα του ενεργού πολίτη και της εθελοντικής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο στα παιδιά του, όπως τότε που ασχολήθηκε ενεργά και μέσω της επαγγελματικής του ιδιότητας, προκειμένου να βοηθήσει στον αγώνα των συμπολιτών της περιοχής του (Περιβολάκια) για τον αποχαρακτηρισμό εκτάσεων από δασικά και τη γενικότερη επίλυση διαφορών με το Δημόσιο.

Προεξάρχει, όπως αποδείχτηκε από τη συζήτηση, για τον κ. Καπελάρη το πρόβλημα που δημιουργείται στη Ραφήνα από το Αεροδρόμιο και τις πτήσεις πάνω από τους αεροδιαδρόμους της πόλης, αφού σύμφωνα με έγκριτες μελέτες, οι επιπτώσεις και οι πιθανές βλάβες στην υγεία και την ψυχολογία των κατοίκων, είναι σοβαρές. Όπως μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί, υφίσταται σχετική Νομοθεσία από το 2002 όπου μπορεί να ανατρέξει μία υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, που πραγματικά νοιάζεται για τους πολίτες της και να ενημερωθεί για τα επιτρεπόμενα όρια σε ρύπους και ηχορύπανση.