Σ. Πλασκοβίτης: Οι προκλήσεις και οι αλλαγές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ο Σπύρος Πλασκοβίτης, είναι ένας έμπειρος καθηγητής φυσικής του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΟΡΟΣΗΜΟ» Ραφήνας, καθώς όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε στην εκπομπή «Πρόσωπα και γεγονότα» του OnCamera.gr με τον Κυριάκο Μαϊόπουλο, δίνει πανελλήνιες για 34η φορά. Σε αυτή τη συνέντευξη που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ο καθηγητής συζητά την προσωπική του πορεία στον κόσμο της φυσικής και πως από πιλότος που ήθελε να γίνει, έγινε καθηγητής Φυσικής.

Επικειμένων των Πανελληνίων Εξετάσεων, ο Σπύρος Πλασκοβίτης προτού αναφερθεί στις οδηγίες της «τελευταίας στιγμής» προς τους μαθητές, αναφέρεται στο «μεράκι» που πρέπει να διακρίνει τους καθηγητές, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στις αλλαγές που συχνά-πυκνά γίνονται στη παιδεία, αλλαγές που δεν έχουν πάντα πορεία προς τα εμπρός, αλλά κάποιες φορές κάνουν κύκλους.

Πλασκοβίτης

Ιδιαίτερη είναι η αναφορά του Σπύρου Πλασκοβίτη στη μείωση του αριθμού των υποψηφίων τη φετινή χρονιά αλλά στην ελάχιστη βάση εισαγωγής που δεν αξιοποιήθηκε κατάλληλα, με αποτέλεσμα να αφήσει τη προηγούμενη χρόνια εκτός ΑΕΙ μαθητές με υψηλή βαθμολογία.