Χρυσοστόμεια 2022 στη Ραφήνα

Χρυσοστόμεια
Χρυσοστόμεια
#image_title

Η εκδήλωση “Χρυσοστόμεια 2022 στη Ραφήνα” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19:45 στο Πάρκο Καραμανλή. Μια εκδήλωση αφιερωματικού χαρακτήρα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσουμε για μια ακόμη χρονιά τη θυσία και το έργο του Άγιου Χρυσόστομου.

Τα Χρυσοστόμεια τιμά και φέτος το Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας.

Λίγα λόγια για τον Άγιο Χρυσόστομο…

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, γνωστός και ως Ιωάννης της Αντιόχειας, ήταν Έλληνας, Αντιοχέας ρήτορας, συγγραφέας, Πατέρας και ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας αναγνωρισμένος ως Άγιος. Γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Συρίας μεταξύ 344 και 354. Έδρασε στην ίδια πόλη, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και τελικά πέθανε εκδιωγμένος από την αυτοκρατορική αυλή το 407, λόγω του αυστηρού ελέγχου που της ασκούσε.

Ο ίδιος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, ένεκα του αξεπέραστου χαρίσματός του στην ομιλία. Διετέλεσε επίσης επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, όπου διακρίθηκε για το σπουδαίο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που διενήργησε. Τελικά αναδείχτηκε ως ένας από τους πλέον λαοφιλείς ιεράρχες, εξ ου και σήμερα θεωρείται άγιος από την Καθολική Εκκλησία, τα Λουθηρανικά και Αγγλικανικά δόγματα, ενώ κατατάσσεται στους μεγάλους πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφήνοντας πίσω σπουδαίο, ανεκτίμητο και διαχρονικό συγγραφικό έργο, που αγκαλιάζει όλο το φάσμα των ποιμαντικών και θεολογικών ζητημάτων της εκκλησίας.