ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 65 παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ωρωπού (Κ.Ε.Δ.Ω.), των εθελοντών και της Υπηρεσίας Καθαριότητας βρέθηκαν στην παραλία της λιμνοθάλασσας Ωρωπού και καθάρισαν την παραλία από σκουπίδια και άχρηστα φερτά υλικά από τη θάλασσα.

Mε σύμμαχο την καλοκαιρία τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τη δράση. Συνεργάστηκαν στην περισυλλογή άχρηστων αντικειμένων, ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς για ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και πήραν απαντήσεις για τις αυθόρμητες απορίες που τους δημιουργήθηκαν για τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας.

«Μαζέψαμε αρκετά σκουπιδάκια. Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό. Ποτέ δεν πετάμε ποτέ τίποτα στη θάλασσα γιατί μπορεί να σκοτώσουν τα ψαράκια», είπε μία μαθήτρια της Γ΄Δημοτικού δείγμα της θέλησης των παιδιών να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τα παιδιά έχοντας στο νου τους όμορφες εικόνες και χρήσιμες πληροφορίες πάνω στις οποίες θα οικοδομήσουν οικολογική συνείδηση επέστρεψαν στη βάση τους. Το μόνο που χρειάζονται από όλους μας είναι προσοχή, ενδιαφέρον και ενθάρρυνση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ω. Άγγελο Χατζηιωάννου και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ιωάννη Κανελλόπουλο οι υπηρεσίες του Δήμου και όλη η Δημοτική Αρχή είναι στη διάθεση όλων των σχολείων του Δήμου για ανάλογες δράσεις και σε άλλα σημεία του όμορφου τόπου μας.