«Ποδηλατοβόλτα» στη δυτική Θεσσαλονίκη για καλύτερο περιβάλλον

||

Με σύνθημα «Ποδηλατοβόλτα για ένα καλύτερο περιβάλλον» πολίτες τριών δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης έκαναν ποδήλατο, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες, φορώντας κράνη και κρατώντας μπαλόνια ξεκίνησαν από τους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά και συναντήθηκαν στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους. Στη συνέχεια όλοι μαζί έκαναν ποδηλατοδρομία, διεκδικώντας περισσότερο χώρο για ποδήλατο στις πόλεις, καθαρό αέρα στη δυτική Θεσσαλονίκη, να δοθούν τα πρώην στρατόπεδα στην κοινωνία ως ελεύθεροι χώροι αναψυχής, ενώ φώναξαν ένα βροντερό «όχι» στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ.

Το παρών έδωσαν και οι τρεις δήμαρχοι της περιοχής, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη να προστατευτεί το περιβάλλον και να προωθηθεί το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης. Μάλιστα, εξέφρασαν την αισιοδοξία η σημερινή δράση να αποτελέσει την αφετηρία για να κατασκευαστεί στο μέλλον ένας μεγάλος ποδηλατόδρομος, που θα ενώνει τους τρεις δήμους.
 
zougla.gr