Βασίλης Δοσούλας: Συγκινεί ο πατέρας του περιγράφοντας τον ακρωτηριασμό του

||

Η Μαριάννα Τουμασάτου στην εκπομπή «Η φωτογραφία της ζωής μου» φιλοξένησε τον πατέρα του Βασίλη Δοσούλα, Απόστολο, ο οποίος πριν αρκετά χρόνια είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τον σοκαριστικό ατύχημά του.

Είναι Αύγουστος του 1994 και ο μικρός Βασίλης Δοσούλας έχει πάει για ψάρεμα με τον πατέρα και τον θείο του. Κάπου ανοιχτά στο Τολό ψαρεύουν σε βάρκα. Ξαφνικά, ένα ιπτάμενο δελφίνι έρχεται καταπάνω τους και οι έλικες του υδροπτέρυγου ακρωτηριάζουν τα δύο πόδια και το δεξί χέρι του 10χρονου τότε Βασίλη, το οποίο οι γιατροί θα καταφέρουν να «συγκολλήσουν» στο ΚΑΤ λίγες ώρες μετά.

Ολα γίνονται σε μια στιγμή. Τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται πολύ καιρό με το συμβάν και η ελληνική κοινωνία έχει συγκλονιστεί. Η μάχη του Βασίλη Δοσούλα από τότε είναι μεγάλη και ο ίδιος εντυπωσιάζει με το απαράμιλλο θάρρος του.

Η συγκλονιστική περιγραφή του πατέρα του

Ο πατέρας του δακρύζει, μιλώντας για εκείνη τη μέρα… λυγίζει κι ας έχουν περάσει 27 χρόνια. «Είδα το παιδί μου να μελανιάζει» λέει εμφανώς συγκινημένος.

Όταν μίλησε στο γιο του για τα προσθετικά μέλη που θα βοηθούσαν την κατάστασή του, εκείνος τον ρώτησε: «Σαν τον Ρόμποκοπ μπαμπά;». «Ναι Βασίλη, κάπως έτσι», του απάντησε.

Τόσο ο πατέρας του Βασίλη, όσο και η Μαριάννα Τουμασάτου δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, με τον πρώτο να περιγράφει αναλυτικά την τιτάνια προσπάθεια του ίδιου όσο και των γιατρών.

Η φωτογραφία 20 χρόνια μετά με την οικογένεια τραβήχτηκε ξανά και συγκίνησε τους πάντες. 

in.gr