Μ. Ζαχαρέα: Στην κηδεία του πατέρα της

Μ. Ζαχαρέα: Στην κηδεία του πατέρα της

Μ. Ζαχαρέα: Στην κηδεία του πατέρα της

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας η πολιτική κηδεία του οικονομολόγου, Αιμίλιου Ζαχαρέα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο.

Παρούσα η κόρη του, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Μάρα Ζαχαρέα, η οποία ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη, μαζί με τον σύζυγό της, Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

«Δεν θα βαρυγκωμήσουμε που θα μας κρίνεις και δεν υπάρχει λόγος να μάθεις το όνομά μας. Ήρθαμε, κάναμε το καθήκον μας και φύγαμε. (Αιμίλιος Ζαχαρέας 1935 – 2023)» είχε γράψει η Μάρα Ζαχαρέα πριν από δύο ημέρες σε ανάρτησή της, για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της πατέρα.

Το παρών στην κηδεία του Αιμίλιου Ζαχαρέα έδωσαν μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως, ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, η Ράνια Σβίγγου κ.α.

Ποιος ήταν ο Αιμίλιος Ζαχαρέας
Ο οικονομολόγος Αιμίλιος Ζαχαρέας ήταν γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή του 1-1-4.

Τον Ιούλιο του 1962, ως μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ, ο ίδιος και ο Θανάσης Τσιώκος αποφασίζουν να ανεβάσουν στην Ακρόπολη –εσαεί σύμβολο ελευθερίας- μια σημαία ελληνική με τον αριθμό 114. Έχει δημοσιεύσει ικανό αριθμό βιβλίων, άρθρων, μελετών και έχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Ινστιτούτου Γκράμσι της Ρώμης και έχει τιμηθεί από διεθνείς οργανισμούς για το έργο του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/P6s4O2iV4lw Τις… καυτές πατάτες της επικαιρότητας σχολιάζει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας, καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» με την Βιργινία Μάρκου. Ο κ.…

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…