Βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά σε γιάφκα στο Κουκάκι (Βίντεο)

||

Στη σύλληψη τριών ατόμων αλλά και σε έρευνες σε σπίτια στο κουκάκι προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ύστερα από τον εντοπισμό γιάφκας με εκρηκτικά στο Κουκάκι, το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τρεις ημεδαπούς οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών και μία γυναίκα 36 ετών.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, σύμφωνα με την Αστυνομία, ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτή τη στιγμή, πραγματοποιούνται τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες.

Τα πλούσια ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης οπότε και έγινε έφοδος σε αποθήκη στην οδό Αναστασίου Ζήνη 16, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Στη γιάφκα εντοπίστηκαν πολλά εκρηκτικά για κατασκευή βομβών (ζελατοδυναμίτιδα, πυροκροτητές και χρονοδιακόπτες), σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την αποθήκη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε νοικιάσει ο ένας από τους δύο άνδρες, ο οποίος, μάλιστα, είχε κατηγορηθεί πιο παλιά και ως συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Την ίδια ώρα σε σπίτι, όπου έγινε έρευνα, συνελήφθη ο δεύτερος άνδρας, γνώριμος κι αυτός της Αστυνομίας, και η φίλη του, ενώ βρέθηκαν και δύο πιστόλια. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η υπόθεση συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση που δρα στη χώρα και αναζητούνται στοιχεία για την ταυτότητά της.

Να σημειωθεί πως η γιάφκα εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας για την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», ωστόσο οι τρεις συλληφθέντες δεν κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση, τουλάχιστον προς το παρόν.