Επεισοδιακός αγιασμός σε σχολείο – Είπαν σε ιερέα να φορέσει μάσκα και εξερράγη

||

Οι μαθητές επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον με μάσκες και self tests, ωστόσο η πρώτη μέρα δεν κύλησε παντού χωρίς απρόοπτα.

Ενώ η μετάλλαξη «Δέλτα» καλπάζει με τους ειδικούς να περιμένουν την αποτύπωση της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνονται όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σύμφωνα λοιπόν με το kozan.gr, ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από Αρχιμανδρίτη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, του δημάρχου Αμυνταίου και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού.

Η προτροπή της λυκειάρχη του ΓΕΛ Αμυνταίου προς τους μαθητές να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, πυροδότησε την έντονη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη.

«Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους;» ρώτησε εμφανώς εκνευρισμένος ο ιερέας, προσθέτοντας έξαλλος: «Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε τον σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάμετε επεισόδιο εδώ την ώρα του αγιασμού. Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δεν φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια…»

«Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν παράδειγμα ευλάβειας στα παιδιά μας και εσείς τι δίνετε;» κατέληξε σύμφωνα με το eperiskopio.