Νέα δεδομένα για τα σχολεία – Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία

|| - OnCamera.gr

Μαζικός εμβολιασμός και αυξημένα τεστ ανίχνευσης κοροναϊού φέρνει το νέο πρωτόκολλο στη νέα σχολική χρονιά.

Τμήματα θα κλείνουν με 50% συν ένα κρούσματα δηλαδή με πάνω από τους μισούς μαθητές να έχουν διαγνωστεί με κοροναϊό, ωστόσο τηλεκπαίδευση δεν θα προβλέπεται για τους ασθενείς αλλά μόνο στην περίπτωση που θα κλείνει ολόκληρο το τμήμα.

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα πρέπει να προσέρχονται με βεβαιώσεις 2 αρνητικών self test την εβδομάδα που θα τα προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία.

Σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα στο τμήμα τους θα υποβληθούν μέσα σε μια εβδομάδα σε άλλα 2 εργαστηριακά τεστ σε σταθερά σημεία του ΕΟΔΥ εκτός του σχολικού ωραρίου.

Αν κάθονται πολύ κοντά δίπλα πίσω ή μπροστά από το θρανίο του μαθητή που βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό μέσα στην ίδια εβδομάδα θα κάνουν τεστ καθημερινά 2 εργαστηριακά και 5 αυτοδιαγνωστικά.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει όταν εμφανιστεί κρούσμα στην τάξη τους να προσέλθουν στην εβδομάδα αυτή με δυο επιπλέον βεβαιώσεις αρνητικών εργαστηριακών τεστ που θα γίνονται δωρεάν πέρα από τις δυο βεβαιώσεις αρνητικών τεστ που θα πρέπει να προσκομίζουν κάθε εβδομάδα στο σχολείο και βαρύνουν οικονομικά τους ιδίους.

Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές εάν εμφανιστεί κρούσμα στην τάξη τους θα πρέπει την ιδία εβδομάδα να κάνουν δυο self test.

Τεστ σε όλους εμβολιασμένους και μη με κρούσματα ή χωρίς κρούσματα ζητά η ΟΛΜΕ για τη μέγιστη δυνατή προστασία στη λειτουργία σχολείων.

«Υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί να νοσήσουν να είναι ασυμπτωματικοί ή ως κρούσματα με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο. Και στις δυο περιπτώσεις μεταδίδουν τον ιό» αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Κρίσιμο θέμα παραμένει η αραίωση των τάξεων τη στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη δέλτα θεωρείται άκρως μεταδοτική και αναμένεται να το θέσουν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών την ερχόμενη Δευτέρα σε συνάντηση που θα έχουν με τους αρμοδίους φορείς.

in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ