Δυσκολίες στις αερομεταφορές στο Ηράκλειο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσκολίες στις αερομεταφορές στο Ηράκλειο λόγω καιρικών συνθηκών

Από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, οι καιρικές συνθήκες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές. Η περιορισμένη ορατότητα, κυρίως εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης, εμπόδισε τις προσγειώσεις των αεροσκαφών, προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες.

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων

Η πρώτη πτήση που κατάφερε τελικά να προσγειωθεί ήταν αυτή από τη Φρανκφούρτη, λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δώδεκα αεροσκάφη αναγκάστηκαν να αλλάξουν προορισμό, ενώ επτά πτήσεις ακυρώθηκαν. Παρά την αποκατάσταση της ορατότητας, οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη

Οι επιβάτες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις, καθώς οι πτήσεις που αναμένονται για τις επόμενες ώρες δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει. Η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να καθαρίζει, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι παραμένουν μια πηγή ανησυχίας για τις αεροπορικές εταιρείες.

Συμβουλές για τους ταξιδιώτες

Οι ταξιδιώτες καλούνται να παρακολουθούν τις ενημερώσεις από τις αεροπορικές τους εταιρείες και να προγραμματίζουν τις μετακινήσεις τους με προσοχή. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, και η υπομονή θα είναι απαραίτητη για όσους έχουν προγραμματίσει ταξίδια μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2026 – ONCAMERA.gr