Δύο μετανάστες νεκροί από υποθερμία ανοιχτά της Ιεράπετρας

Δύο μετανάστες νεκροί από υποθερμία ανοιχτά της Ιεράπετρας

Δυσάρεστα νέα έρχονται από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου δύο από τους τέσσερις μετανάστες που μεταφέρθηκαν χθες, Κυριακή, κατέληξαν λόγω υποθερμίας και εξάντλησης. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, οι δύο άνδρες δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή, ενώ οι άλλοι δύο εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η επιχείρηση διάσωσης

Οι τέσσερις άνδρες, όλοι νεαρής ηλικίας, διασώθηκαν από τη θάλασσα με Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, σε μια επιχείρηση που στήθηκε άμεσα μετά την εντοπισή τους. Βρίσκονταν σε μια λέμβο μαζί με 31 ακόμη άτομα, η οποία εντοπίστηκε 55 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας.

Η κατάσταση των υπολοίπων

Από τους υπόλοιπους 31 μετανάστες, όλοι άνδρες, τρεις χρειάστηκαν επίσης ιατρική φροντίδα. Αυτή τη στιγμή, οι μετανάστες παραμένουν σε χώρο προσωρινής παραμονής στην Ιεράπετρα, με την προοπτική να αναχωρήσουν εντός της ημέρας.

Η ανθρωπιστική κρίση

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στη Μεσόγειο. Η υποθερμία και η εξάντληση είναι συχνές συνέπειες των επικίνδυνων διαδρομών που αναγκάζονται να ακολουθήσουν, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr