
Δραματική διάσωση ηλικιωμένου από φλεγόμενο τροχόσπιτο στην Καβάλα
Συναγερμός σήμανε στην Καβάλα, όταν ξέσπασε φωτιά σε τροχόσπιτο, με έναν ηλικιωμένο να βρίσκεται σε κίνδυνο. Η διάσωση του έγινε από τον εθελοντή πυροσβέστη Μιχάλη Αλτιπουλάκη, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει μόλις άκουσε τις κραυγές του ανθρώπου που φώναζε «καίγομαι».
Η πρώτη αντίδραση του διασώστη
Ο κ. Αλτιπουλάκης, μιλώντας στο Star, περιέγραψε την κατάσταση που αντίκρισε. «Πήγα στο αμάξι και πήρα κράνος, μάσκα και γάντια. Όταν προσπάθησα να πλησιάσω, το θερμικό κύμα ήταν πολύ έντονο», ανέφερε, αναδεικνύοντας την επικινδυνότητα της κατάστασης.
Η κρίσιμη στιγμή μέσα στο τροχόσπιτο
Η πιο αγωνιώδης στιγμή, όπως εξομολογήθηκε, ήταν όταν βρέθηκε μέσα στο καμένο τροχόσπιτο και αντίκρισε μια 20κιλη μποτίλια υγραερίου να βρίσκεται μέσα στις φλόγες. «Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα, “αμάν, αυτή δεν έχει σκάσει”. Έριχνα νερό με το λάστιχο για να μειώσω τη θερμοκρασία», είπε, περιγράφοντας την αγωνία του.
Η επιτυχής διάσωση
Μετά από σφοδρές προσπάθειες, ο εθελοντής πυροσβέστης κατάφερε να ρίξει τη θερμοκρασία σε μία γωνία του τροχόσπιτου με τη βοήθεια κουβάδων, πυροσβεστήρα και νερού. «Στη συνέχεια ήρθε και άλλος κύριος, τον πιάσαμε και τον βγάλαμε έξω», δήλωσε ο κ. Αλτιπουλάκης, ανακουφισμένος που η διάσωση είχε αίσιο τέλος.
Η διάσωση αυτή αναδεικνύει την αυτοθυσία και την αφοσίωση των εθελοντών πυροσβεστών, που συχνά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε επικίνδυνες καταστάσεις, ρισκάροντας τη ζωή τους για να σώσουν άλλους.














