
Δωρεά οργάνων 48χρονης από ρήξη ανευρύσματος στη Θεσσαλονίκη
Δύο ασθενείς αναμένεται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση νεφρού μέσα στις επόμενες ώρες, χάρη στη δωρεά οργάνων μιας 48χρονης γυναίκας. Η γυναίκα κατέληξε έπειτα από νοσηλεία στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας που προήλθε από ρήξη ανευρύσματος.
Διαδικασία μεταμόσχευσης
Επιπλέον, δύο έως τέσσερις άλλοι ασθενείς αναμένεται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση κερατοειδούς τις προσεχείς ημέρες, με μοσχεύματα που προέρχονται επίσης από τη δωρεά της ίδιας γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεφροί έχουν ήδη μεταφερθεί στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», όπου αυτή τη στιγμή διεξάγεται ο έλεγχος ιστοσυμβατότητας. Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τους λήπτες, οι οποίοι θα λάβουν τα όργανα.
Κατάσταση του ήπατος
Αξιοσημείωτο είναι ότι το ήπαρ της 48χρονης, για το οποίο είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» ειδική ομάδα από το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, κρίθηκε τελικά ακατάλληλο για μεταμόσχευση. Οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των οργάνων της γυναίκας, ωστόσο, συνεχίζονται με στόχο την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των ασθενών που περιμένουν.














