Δημοσκόπηση Alco: Η ΝΔ προηγείται με 12,5 μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Alco: Η ΝΔ προηγείται με 12,5 μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, που παρουσιάστηκε στο δελτίο του Alpha τη Δευτέρα (29/9/25), οι πολίτες εκφράζουν ανησυχίες για διάφορα κρίσιμα ζητήματα, όπως η τραγωδία στα Τέμπη, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το μεταναστευτικό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στην ερώτηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα της πολιτικής για το μεταναστευτικό, το 71% των συμμετεχόντων απάντησε αρνητικά.

Απογοήτευση για την πολιτική του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αναφορικά με τη διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ, το 54% των πολιτών δεν πιστεύει ότι οι υπαίτιοι θα αντιμετωπίσουν ποινικές συνέπειες, παρά την εμπλοκή της ευρωπαϊκής εισαγγελίας. Επίσης, το 62% των ερωτηθέντων εξέφρασε την άποψη ότι η εξωτερική πολιτική δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας.

Προβληματισμός για τις επόμενες εκλογές

Στις επόμενες εκλογές, το 57% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψηφίσει ως μορφή διαμαρτυρίας. Όσον αφορά την εκπροσώπηση των πολιτών από κάποιο κόμμα, το 61% απάντησε ότι δεν υπάρχει κόμμα που να τους εκφράζει, ενώ μόνο το 36% δήλωσε το αντίθετο. Σχετικά με την προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, το 42% των πολιτών δήλωσε ότι αυτό τους προκαλεί αρνητικά συναισθήματα.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 24%, το ΠΑΣΟΚ 11,5%, η Ελληνική Λύση 9,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 7,1%, το ΚΚΕ 7,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%. Το 19% των ερωτηθέντων παραμένει αναποφάσιστο, με τους αναποφάιστους να δηλώνουν κυρίως Κεντροδεξιοί (38%) και Κεντρώοι (21%).

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr