Δήμος Μαραθώνος: Στάση της Φλόγας στην Αφετηρία

Δήμος Μαραθώνος: Στάση της Φλόγας στην Αφετηρία

Δήμος Μαραθώνος: Στάση της Φλόγας στην Αφετηρία

Στάση Φλόγα Αφετηρία

Δελτίο Τύπου

Μεγάλη τιμή συνιστά για τον Δήμο μας η επιλογή της Αφετηρίας του Αυθεντικού Μαραθωνίου ως σταθμού της Ολυμπιακής Φλόγας στον δρόμο της για τους Αγώνες του Παρισιού.

Η Φλόγα θα βρίσκεται στον Μαραθώνα την Παρασκευή 26 Απριλίου.

Στη συνέχεια, περνώντας και από το Σούνιο, θα φτάσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την παράδοσή της στη γαλλική αντιπροσωπεία, προκειμένου να σαλπάρει από τον Πειραιά για τη Μασσαλία με το θρυλικό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, που έκανε το παρθενικό του ταξίδι το 1896, χρονιά των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αθήνα.

Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει εφέτος στις 16 του μηνός, όπως πάντοτε, από την Αρχαία Ολυμπία.

Μέσω 600 λαμπαδηδρόμων -πρώτος ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος και τελευταίος ο αργυρός Ολυμπιονίκης της Εθνικής Πόλο Γιάννης Φουντούλης- θα διανύσει συνολικά 5.000 χιλιόμετρα!

Από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη κι από την Κέρκυρα ως το Καστελόριζο, θα περάσει από δεκάδες σημεία αρχαιολογικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στη χώρα μας.

Το ότι σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας -και μάλιστα λίγο πριν από την άφιξή της στο Καλλιμάρμαρο- θα είναι και ο Μαραθώνας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προβολή του τόπου μας και της πλούσιας ιστορίας του, αφού πρόκειται για ένα γεγονός με παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη.

Είναι μια επιτυχία που έρχεται μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Μαραθώνα κ. Στέργιου Τσίρκα σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου, υπό τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Αναστάσιο Χρυσίνα και είμαστε βέβαιοι ότι θα αγκαλιαστεί από τους συμπολίτες μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…