Δήμος Μαραθώνος: Περιβαλλοντική δράση Marathon Clean Up από τη ΜΚΟ Why – not

Δήμος Μαραθώνος: Περιβαλλοντική δράση Marathon Clean Up από τη ΜΚΟ Why – not

Δήμος Μαραθώνος: Περιβαλλοντική δράση Marathon Clean Up από τη ΜΚΟ Why – not

Marathon Clean Up

Τα αποκαλυπτήρια της πρωτοποριακής περιβαλλοντικής δράσης Marathon Clean Up, που διοργανώνει στις 18 και 19 Μαΐου στην Παραλία Μαραθώνα η ΜΚΟ Why-Not, υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνος, έγιναν σήμερα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου από τον ηθοποιό Χάρη Ρώμα, παρουσία κόσμου, αλλά και εκλεκτών προσκεκλημένων.

Ο κ. Ρώμας, αφού παρουσίασε τη νέα ΜΚΟ στο κοινό, εξήρε τις προσπάθειες του Δήμου Μαραθώνος στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος την περασμένη τετραετία, μιλώντας, καθώς εξήγησε και από την προσωπική του εμπειρία, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Στον χαιρετισμό του, που ακολούθησε αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Χάρη Ρώμα για τη συνδρομή του στο Δήμο μας, ειδικά την περίοδο της πανδημίας και αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα του ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, χαρακτηρίζοντάς το μείζον περιβαλλοντικό ζήτημα για την περιοχή μας, όπως και για ολόκληρη την Ανατολική Αττική.

424859581 740273341626074 4911047162289207043 n
Δήμος Μαραθώνος: Περιβαλλοντική δράση Marathon Clean Up από τη ΜΚΟ Why - not 3

“Έχουμε αυξημένη ευαισθησία για το περιβάλλον γενικά, αλλά και επειδή δώσαμε επί μια τετραετία και εξακολουθούμε να δίνουμε συνεχώς, ένα μεγάλο αγώνα για να μην προχωρήσει αυτό το καταστροφικό έργο του ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ”, είπε ο κ. Τσίρκας, πριν καλωσορίσει το Marathon Clean Up, λέγοντας ότι ο Δήμος Μαραθώνος δε θα μπορούσε παρά να αγκαλιάσει μια τόσο πρωτότυπη δράση, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που έχει ως εμπνευστή της ένα νέο παιδί, με ενθουσιασμό και όραμα.

Ο κ. Ρώμας, αφού μίλησε για τη συμβολή στην όλη προσπάθεια του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιώργου Ζούρου, της δημοτικής συμβούλου Σοφίας Μέξη και της κοινοτικής συμβούλου Μίνας Ράικου, χαιρέτισε την παρουσία στο ακροατήριο της Γεωργίας Σαμαρά, συζύγου του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, καθώς και εκείνην της διεθνούς φήμης ζωγράφου Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον πρωταγωνιστή της Why-Not.

Αναλύοντας την πρωτοβουλία, ο 26χρονος ιδρυτής της ΜΚΟ, Χρίστος Παπαθεοδώρου, ενεργός όπως είπε στον εθελοντισμό από μικρό παιδί, τη χαρακτήρισε “μια γιορτή για το περιβάλλον”.

Ο κ. Παπαθεοδώρου εξήγησε ότι το Marathon Clean Up διαφέρει από άλλες παρεμφερείς πρωτοβουλίες διότι προσεγγίζει το όλο ζήτημα με τρόπο που το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον για όσους συμμετάσχουν, είτε ως αγωνιζόμενοι είτε ως εθελοντές, αλλά, συγχρόνως, έχει και μια σημαντική εκπαιδευτική διάσταση, κυρίως για τα μικρά παιδιά που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τις εκδηλώσεις, πάντοτε με τη συνοδεία των γονιών τους.

“Οι τρεις πρώτες ομάδες απ’ όσες θα διαγωνιστούν για το ποια θα μαζέψει περισσότερα απορρίμματα από την ακτογραμμή, θα λάβουν χρηματικό έπαθλο”, είπε ο κ. Παπαθεοδώρου, “αλλά όλοι όσοι θα πάρουν μέρος θα τιμηθούν και θα πάρουν δώρα, διαγωνιζόμενοι και εθελοντές. Μεγαλύτερη σημασία έχει άλλωστε η συμμετοχή, τα έπαθλα είναι ένα έξτρα κίνητρο που φέρνει την άμιλλα και το συναγωνισμό στην εξίσωση”.
Η δράση θα έχει ως βάση αναφοράς και αφετηρία το Κτήμα Ράικου (“Καλοκαιράκι”) και η αποκομιδή θα γίνει μέχρι το ποταμάκι στον Σχινιά. Η Why-Not θα προμηθεύσει διαγωνιζόμενους και εθελοντές με όλα τα απαραίτητα για τις δραστηριότητές τους (καπέλα, μπλούζες, γάντια, νερό κ.λπ.) Οι συμμετέχοντες στις ομάδες πρέπει να είναι 18 ετών και πάνω, ενώ οι εθελοντές μπορεί να είναι και μικρότεροι, αλλά με γραπτή άδεια από τον κηδεμόνα τους.

424860345 740273498292725 5936442723985031114 n
Δήμος Μαραθώνος: Περιβαλλοντική δράση Marathon Clean Up από τη ΜΚΟ Why - not 4

Όσο για τα μικρά παιδιά, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, θα έχουν την ευκαιρία και το Σάββατο και την Κυριακή να πάρουν μέρος σε πολύ ενδιαφέροντα, διασκεδαστικά αλλά και ιδιαιτέρως διδακτικά δρώμενα, σε μια προσπάθεια να συνειδητοποιήσουν από τη νεαρή αυτή ηλικία πόσο μεγάλη σημασία έχει η προστασία της φύσης γύρω μας.

Ανοιχτή πρόσκληση για την εκδήλωση υπάρχει για τοπικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, ενώ στο αποκορύφωμα αυτής της πραγματικής γιορτής για το περιβάλλον, την Κυριακή 19 Μαΐου, αφού ολοκληρωθούν οι βραβεύσεις και οι ομιλίες, θα ακολουθήσει συναυλία της Ήβης Αδάμου και του Μιχάλη Stavento -κατά κόσμον Μιχάλη Κουινέλη.

Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες, αλλά και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Δελτίο Τύπου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…