Δήμος Μαραθώνος: Και χρήση drones στην αντιπυρική προστασία

Δήμος Μαραθώνος: Και χρήση drones στην αντιπυρική προστασία

Δήμος Μαραθώνος: Και χρήση drones στην αντιπυρική προστασία

drones

Και με χρήση drones η αντιπυρική προστασία στο Δήμο Μαραθώνος και δύο ακόμη Δήμους του Πεντελικού Όρους.

Η Πολιτική Προστασία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι εντατικές, ειδικά μετά και από την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου – 31 Οκτωβρίου).

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Μαραθώνος, σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς και τον Δήμο Πεντέλης, συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιών με τη χρήση έξι, συνολικά, drones που θα περιπολούν από αέρος τις δασικές εκτάσεις, αλλά και τις αστικές δομές του Πεντελικού Όρους.

Τα τρία κέντρα επιχειρήσεων (ένα σε κάθε Δήμο) θα αναπτυχθούν ανεξάρτητα, θα βρίσκονται όμως σε πλήρη συνεργασία, ώστε να είναι δυνατή η κοινή δράση σε περίπτωση ανάγκης.

Το πιο πάνω σχέδιο συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν στον Δήμο Κηφισιάς, ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Στέργιος Τσίρκας, η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου και ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Βασίλης Ξυπολυτάς.

Να τονίσουμε ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η ένταξη στο σχέδιο και άλλων Δήμων του Πεντελικού Όρους, ώστε αυτό το “εναέριο τείχος” έγκαιρης προειδοποίησης να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση.

Δελτίο Τύπου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…