Δήμος Μαραθώνος: «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική»

Δήμος Μαραθώνος: «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική»

Δήμος Μαραθώνος: «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική»

Δωρεάν σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική» την Κυριακή 2/6 ώρες 10:00-14:00, στο Δήμο Μαραθώνος.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΥ), σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνος, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων(ΕΔΟΚ), διοργανώνει τη Κυριακή 2 Ιουνίου και ώρα 10:00-14:00, στο Marathon Village (Φειδιππίδου 94), το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική».

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, περισσότεροι από 400 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως στη χώρα μας από πνιγμό, με τα περισσότερα θύματα να χάνουν τη ζωή τους σε μικρή απόσταση από τη στεριά.

Η ηλικιακή ομάδα με το μεγαλύτερο κίνδυνο θνησιμότητας είναι οι άνδρες 20-24 ετών, ενώ αυξημένο κίνδυνο διατρέχουν επίσης τα μικρά (έως 5 έτη) παιδιά, οι ηλικιωμένοι και όσοι υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους στο νερό.

Οι βασικές γνώσεις γύρω από τη ναυαγοσωστική, αλλά και τις Α΄ Βοήθειες αποτελούν εξαιρετικό εφόδιο, αφού μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες σε μια κρίσιμη στιγμή.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, θα εκπαιδευτούν στις βασικές έννοιες της Ναυαγοσωστικής.

Θα διδαχθούν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο (είσοδο από θάλασσα, πισίνα κ.λπ), τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφοράς του θύματος και τρόπους εξόδου από το υγρό στοιχείο.

Επιπλέον, θα λάβουν εκπαίδευση στη παροχή Α΄ Βοηθειών.

Όσοι θα συμμετάσχουν θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Την ημέρα του σεμιναρίου θα πρέπει να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας:

Μαγιό

Μάσκα ή Γυαλιά κολυμβητηρίου

Σαγιονάρες

Βατραχοπέδιλα

Πετσέτα

Σκουφάκι κολυμβητηρίου

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου της Εκπαίδευσης, κατά προτίμηση θα πρέπει να φοράτε μπλούζα πάνω από το μαγιό και για την προστασία σας από τις καιρικές συνθήκες να έχετε καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22943 20906.

Δελτίο Τύπου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…